Skip to content

Delad pott på Gamla Ullevi

HIF tog ledningen i den första matchminuten borta mot Örgryte IS efter mål av Anthony van den Hurk. Hemmalaget kvitterade i den andra halvleken och matchen slutade 1-1 på Gamla Ullevi.

Första halvlek
Matchen hade knappt hunnit starta innan HIF tog ledningen på Gamla Ullevi. Anfallet inleddes med att Benjamin Acquah tog sig loss på mitten och fick fram bollen till Adam Kaied. Kaied hittade i sin tur en fri Dennis Olsson till vänster vars inlägg prickade Anthony van den Hurk som styrde in 1-0 efter 59 spelade sekunder.

Efter ledningsmålet var det fortsatt intensivt och händelserikt. I matchminut fem skapade hemmalaget sin första goda möjlighet men Hampus Dahlqvist sköt över. Drygt tio minuter senare stod Lukas Browning för ett nytt försök för hemmalaget med ett skott från distans som gick strax utanför.

HIF skapade en bra chans att utöka i matchminut 21. På nytt var Acquah delaktig i att starta anfallet när han spelade ut till Olsson som i sin tur satte en precis passning i djupled till Wilhelm Loeper. Högeryttern avslutade hårt och högt och tvingade hemmamålvakten till en kvalificerad räddning. Kort därefter skulle ÖIS skapa sin bästa kvitteringschans i den första halvleken när Daniel Paulsons avslut tvingade Anders Lindegaard till en svår räddning.

Andra halvan av första halvlek var mindre händelserik och HIF kunde gå till halvtidsvila i ledning 0-1.

Andra halvlek
Andra halvlek inleddes med ett farligt distansskott åt vardera håll. I 49:e minuten sköt Daniel Paulson strax utanför för hemmalaget och därefter hade Acquah ett distansskott som strök precis utanför stolpen.

I matchminut 60 tvingades HIF till ett byte när Brandur Hendriksson haltade av och ersattes av Vladislav Kreida. Även Rasmus Karjalainen äntrade planen tio minuter senare när han ersatte Dennis Olsson.

Andra halvlek var stundtals chansfattig men i matchminut 70 skulle Anthony van den Hurk skapa sig ett bra läge när han avslutade strax utanför bortre krysset från distans. Istället för utökad ledning kvitterade hemmalaget minuten senare efter ett inlägg som hittade Anton Andreassons huvud på borte stolpen. Anders Lindegaard kunde sånär avstyra nicken men fick se bollen passera honom och mållinjen.

HIF hade två lägen att återta ledningen med fem minuter kvar av ordinarie tid. Först provade Adam Kaied med ett hårt avslut som styrdes till hörna och på efterföljande hörna så hittade Vladislav Kreida en fristående Rasmus Karjalainen i straffområdet som inte fick nicken på mål.

Matchen slutade 1-1 och lagen fick dela på poängen på Gamla Ullevi.

1. Anders Lindegaard (mv)
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
13. Wilhelm Loeper
14. Casper Widell
19. Bödvar Bödvarsson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
27. Benjamin Acquah
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk (K)

8. Vladislav Kreida
11. Rasmus Karjalainen
15. Assad Al Hamlawi
23. Noel Mbo
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
28. Victor Blixt

Richard Sundell

1´ 0-1 Anthony van den Hurk (Dennis Olsson)
71´ 1-1 Anton Andreasson

60´ IN: Vladislav Kreida UT: Brandur Hendriksson
69´ IN: Rasmus Karjalainen UT: Dennis Olsson