Skip to content

Delad pott i hemmapremiären

Taylor Silverholt gjorde kvitteringsmålet i 1-1-matchen mot IK Brage på Olympia.

Första halvlek
Det var gästerna från Borlänge som sparkade igång matchen på Olympia men HIF som tog sig fram till första farliga anfallet. Efter fint kombinationsspel på vänsterkanten i den fjärde minuten tog sig Benjamin Acquah in i straffområdet och snett bak till Ervin Gigović. Mittfältaren sköt på ett men fick inte riktigt träff med vänsterfototen och bollen rann långsamt ut till inspark.

IK Brage inledde bra även dem och kom runt på sin högerkant när nio minuter stod på matchklockan. Efter ett inspel hamnade bollen strax utanför straffområdet där Christopher Redenstrand testade med vänsterfoten. Genom en studs i det blöta gräset fick han bra fart på bollen och tvingade Kalle Joelsson i HIF-målet till en fin räddning.

Efter en kvarts spel läste Wilhelm Loeper en lös passning till Viktor Frodig i Brage-målet och pressade. Målvakten skulle få undan bollen men träffade Loepers fötter. Istället för i mål studsade bollen dock över målet. Hemmalagets nummer 13 var inblandad även i nästa möjlighet när han länge drev inåt från sin högerkant och sköt med motsatt fot. Skottet gick via en försvarare tätt utanför den bortre stolpen.

Med sju ordinarie spelminuter kvar tog sin Milan Silva Rassmusen in i straffområdet och slog ett lågt, hårt inspel från vänster. Målvakten räddade men släppte retur som gästerna ställde om på. Johan Arvidsson snappade in bollen på högerkanten, drev, vek in och placerade in ledningsmålet i det bortre hörnet.

Två minuter senare dribblade Silva Rasmussen på nytt. Han vek utåt, inåt och utåt igen innan han avlossade med vänsterfoten men målvakten stod för en fin räddning. Det var också hemmalagets bästa kvitteringschans innan halvtidsvilan.

Andra halvlek
HIF kom ut starkare i den andra halvleken men skapade utöver Wilhelm Loepers avslut inledningsvis inte särskilt mycket. Detta till den 73:e minuten. William Westerlund slog en lång passning mot djupledslöpande Taylor Silverholt som hann före Oskar Ågren, bröstade bollen förbi sin motståndare och satte distinkt in 1-1 med vänsterfoten under målvakten.

Fyra minuter efter kvitteringsmålet var Loeper nära att fullborda vändningen. Efter en Brage-hörna ställde Silva Rasmussen om på högerkanten och spelade vidare till Loeper som med ett lågt högerskott sökte den bortre stolpen. Frodig var dock snabbt nere och kunde rädda. Ytterligare en minut senare testade Acquah Brage-målvakten men han drog det längsta strået även denna gång.

Båda lagen sökte sina lägen för att gå för seger. HIF lyckades skapa ett tryck i anfallen mot nästintill slutsålda södra stå och kom i den 90:e minuten till en bra möjlighet att avgöra matchen. Loeper kom runt på högerkanten och spelade snett bak till Acquah som sköt över målet.

Efter sex tilläggsminuter blåste domaren av matchen och lagen fick dela på poängen.

Erik Mattsson

38′ 0-1 Johan Arvidsson
73′ 1-1 Taylor Silverholt

79′
UT: Ervin Gigovic
IN: Adam Hellborg

85′
UT: Milan Silva Rasmussen
IN: Arian Kabashi

24′ Benjamin Örn (HIF)
24′ Henry Sletsjøe (IKB)

59′ Gustav Berggren (IKB)
60′ Jon Birkfeldt (HIF)