Skip to content

Delad pott borta mot BK Häcken

Julia Welin och Melina Skarström gjorde HIF-målen i 2-2-matchen mot BK Häcken på Gothia Park.

Laget
1. Hannah Tegestål (mv)

23. Izabelle Wahlstedt (87′ Emma Sternberg)
3. Johanna Andersson
6. Maja Nilsson
8. Ebba Manglind (K)

7. Cornelia Rahmberg
14. Mollie Rosén (74′ Kajsa Arthursson)

22. Agnes Eklöf (87′ Ebba Berg)
19. Melina Skarström (74′ Tilda Jonhag)
10. Julia Welin

11. Alma Larsson

Matchen
Det var Melina Skarström som hade det första avslutet på konstgräset på Gothia Park när hon i den femte minuten slog till från distans. Kajsa Wallem i hemmamålet hade dock inte några större bekymmer att rädda. Istället var det Häcken som tog tag i matchen och hade den större delen av kontrollen inledningsvis. När Hannah Tegestål boxade undan bollen efter en hörna i den nionde minuten tacklades en hemmaspelare bakifrån och domaren pekade på straffpunkten. Tora Lindskog steg fram och satte säkert ledningsmålet för hemmalaget. Fyra minuter senare kunde ledningen utökats men Tegestål i HIF-målet var ute och räddade friläget som uppstått.

När det såg ut som att Häcken skulle dominera ställde HIF om Julia Welins skarv till Alma Larsson öppnade stora ytor i den 17:e minuten. I ett 3 mot 3-läge spelade forwarden ut bollen till Izabelle Wahlstedts vars inlägg gick via försvarare mot den första stolpen. Skarven såg ut att ställa målvakten som hann tillbaka och räddade ut över den förlängda mållinjen. Den efterföljande hörnan slogs att Johanna Andersson men när Ebba Manglind var i luften för att nicka bollen fick hon istället en knuff och domaren tilldömde en ny straff. Julia Welin gjorde inga misstag från elva meter och kunde kvittera.

Hemmalaget var dock fortfarande något vassare och återtog ledningen med tio minuter kvar av den andra halvleken. 1-0-skytten Lindskog vann en duell på högerkanten och avancerade långt in i straffområdet. Hon spelade sedan snett bak till Filippa Mellingsäter som från nära håll kunde göra 2-1.

Det var BK Häcken som fortsatte att kontrollera matchbilden även i den andra halvleken utan att ta sig till riktigt heta målchanser. Efter en dryg timmes spel åt sig dock HIF tillbaka in i matchen främst genom Alma Larsson som vann många dueller och lyckades hålla fast bollen på offensiv planhalva. I den 63:e minuten bröt hon sig igenom och fick frispark strax utanför motståndarnas straffområde. Welin slog frisparken men målvakten kunde rädda.

Tre minuter senare tog Larsson sig in i straffområde och hamnade i bra skottläge men valde att spela snett bak till Skarström som sköt på en töckande spelare. Ytterligare fyra minuter senare fick Skarström en ny möjlighet. Denna gång lyckades målvakten tippa ut hennes avslut till en hörna.

Med kvarten kvar tog Larsson emot en boll felvänd, höll starkt emot sin försvarare, vände om och frispelade Skarström i djupet. Matchhjälten från den förra omgången sköt på ett tillslag mellan benen på försvararen in i den bortre burgaveln. Det blev också matchens sista mål och innebar att lagen delade på poängen. HIF är därmed fortsatt obesegrade i seriespelet.