Skip to content
Foto: Bildbyrån

Delad poäng mot AFC Eskilstuna

Helsingborgs IF var på väg mot seger på Tunavallen men efter en sen kvittering på övertid för AFC Eskilstuna fick lagen istället dela på poängen. HIF:s mål gjordes i den andra halvleken av Assad Al Hamlawi och Anthony van den Hurk.

Första halvlek
På Tunavallens konstgräs var det orangeklädda AFC Eskilstuna som skapade matchens första heta målchans efter sex minuter. Efter ett inspel från Victor Fors på högerkanten gick bollen rakt genom straffområdet. Den samlades upp av Abdelkarim Mammar Chaouche som spelade in snett inåt bakåt till Ismet Lushaku som fick tid att sikta men matchens första skott på mål gick rakt på Kalle Joelsson i HIF-målet.

Något närmare var Ashley Mark Coffey efter 23 minuter när han sköt ett lågt, hårt skott från 18 meter. Den här gången fick Joelsson sträcka ut sin vänsternäve med allra största längd för att hålla bollen utanför stolpen.

Gästernas främsta målchans i första halvlek signerades Rasmus Karjalainen och kom efter en dryg halvtimme. Den finländska anfallaren försökte klacka in ett inlägg från Andreas Landgren men det snitsiga avslutet gick ett par decimeter utanför.

Första halvlek var överlag en ganska chansfattig historia och såg ut att bli mållös men i den 42:e minuten hamnade Coffey fri framför mål efter att ha blivit framnickad av Chaouche. Engelsmannen gjorde inget misstag och kunde utan problem raka in 1-0 för AFC.

Andra halvlek
Efter en mållös inledning på andra halvlek agerade HIF för att sätta fart offensivt. Jörgen Lennartsson gjorde ett trippelbyte med en halvtimme kvar när Rasmus Karjalainen, Adam Kaied och Viktor Lundberg ersattes av Assad Al Hamlawi, Brandur Hendriksson och Dennis Olsson.

Effekten var nästan omedelbar. När Eskilstuna tappade boll på egen planhalva ett par minuter senare var Anthony van den Hurk snabb att erövra bollen. Passningen slogs blixtsnabbt ut till Helsingborgs erkänt starka högerkant med Wilhelm Loeper, som i sin tur hittade Al Hamlawi i straffområdet som tryckte in kvitteringen från nära håll.

Tio minuter senare kom ledningsmålet för Di Röe och återigen var det inhopparna som låg bakom det. Hendriksson bröt när hemmalaget än en gång tappade boll på egen planhalva. Via Loeper och Olsson hamnade bollen till slut hos van den Hurk i straffområdet som satte in 2-1 för gästerna.

Ledningen stod sig ända fram till 90 minuter spelade men på övertid kvitterade Eskilstuna. Coffey drog på ett hårt skott som Joelsson inte lyckades greppa. Returen rensades undan men inte bättre än att Jesper Manns kunde ta hand om bollen och spela fram York Rafael som satte 2-2 bakom en skymd HIF-målvakt. Det blev också matchens slutresultat.

2. Ravy Tsouka
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
19. Bödvar Bödvarsson
21. Charlie Weberg
25. Kalle Joelsson (mv)
31. Adam Kaied
39. Anthony van den Hurk (K)

5. Brandur Hendriksson
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
18. Alexander Nilsson (mv)
20. Dennis Olsson
24. Emil Hellman
27. Benjamin Acquah

Patrik Eriksson
Fredrik Hammarström (assisterande)
Conny Hugman (assisterande)
Paul Shamoun (fjärdedomare)

42′ Ashley Mark Coffey (Abdelkarim Mammar Chaouche)
63′ Assad Al Hamlawi (Wilhelm Loeper)
72′ Anthony van den Hurk (Dennis Olsson)
91′ York Rafael (Jesper Manns)

59′ UT: Rasmus Karjalainen, Adam Kaied och Viktor Lundberg
IN: Assad Al Hamlawi, Brandur Hendriksson och Dennis Olsson

80′ UT: Wilhelm Loeper
IN: Benjamin Acquah

26′ Ashley Mark Coffey
36′ Charlie Weberg
45′ Wilhelm Loeper