Skip to content
Foto: Bildbyrån

Daniel Bergman flyttas upp till herrtruppen

Helsingborgs IF och 19-årige Daniel Bergman är överens om ett ettårsavtal som gör att han flyttas upp till herrtruppen. Mittbacken, som även spelat som central mittfältare, har gått igenom samtliga steg i föreningens ungdomssektion.

Daniel Bergman började som fyraåring att spela fotboll i HIF:s ungdomsverksamhet. Sedan dess har han representerat föreningen på samtliga nivåer och gjorde i januari 2021 sin herrlagsdebut i träningsmatchen mot Torns IF. Sedan dess har mittbacken, som även spelat som central mittfältare, representerat A-laget vid ytterligare tre tillfällen. Nu står det klart att han blir kvar i HIF även nästa år.

– Det är en stor ära och en dröm jag haft hela mitt liv att få skriva på för HIF och få fortsätta min karriär här. Man får även ett kvitto på att man har arbetat hårt under alla åren i akademin. Jag har spelat i HIF hela mitt liv och gått och kollat HIF på Olympia så länge jag kan minnas så självklart betyder Helsingborgs IF otroligt mycket för mig. Det jag ser framemot mest är att starta upp träningarna men framförallt att få möjligheten att få spela på Olympia och framför södra stå, där jag själv stått många gånger och där stödet är helt otroligt. Jag hoppas kunna bidra med fysik i duellspelet, energi på och utanför planen och även kunna bidra med min passningsfot, säger 19-åringen.

– Danne har varit en framstående akademispelare under flera år och tagit flera kliv framåt i sin utveckling under det senaste året. Vi har haft honom i träning med seniortruppen under långa perioder på senhösten och gjort bedömningen att han förtjänar att vara med när vi startar upp även nästa säsong. Vår förhoppning är att han ska fortsätta utvecklas och konkurrera om en plats i laget, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig.

Vi ser framemot att fortsätta följa Daniels utveckling i HIF!