skip to Main Content

Damlagets hemmapremiär flyttas

Fredagen den 15 april klockan 15:00 spelar HIF hemmapremiär mot Råå IF. Matchen skulle spelats på Olympia men flyttas på grund av planens skick till Olympiafältet Plan 10. Beslutet har fattats efter dialog med Helsingborgs Stad som ansvarar för förvaltningen av planen.

– Vi vill att våra damer ska spela inne på Olympia och tycker att det är högst beklagligt att planens skick inte är tillräckligt bra för spel för både herr- & damlaget. Det finns en stor besvikelse både från spelarna och alla oss andra som sett framemot en riktig fest på Olympia med damerna. Trots förutsättningarna kommer vi göra allt vi kan för att skapa det bästa arrangemanget som möjligt på Plan 10 och hoppas att många av er väljer att stötta vårt lag i matchen mot Råå IF, säger klubbdirektör Joel Sandborg.

– Vi är extremt stolta över att planen vi fått spela på inne på Olympia blivit framröstad till Sveriges finaste under flera år men jag tycker att det är extremt tråkigt att damernas hemmapremiär inte spelas inne på Olympia och jag är orolig över hur man tänkt att befintligt gräs ska klara av belastningen från två lag. Vi har under flera år känt en oro över att planen inte kommer klara belastningen som krävs för två HIF-lag, U-landskamper samt Eskilscupen och tycker att en ny plan är nödvändig för att klara av antalet matcher som ska spelas under ett år, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Frågor hänvisas till Joel Sandborg på js@hif.se.