skip to Main Content

Damerna tillbaka i träning efter uppehållet

Efter ett kortare uppehåll är damerna tillbaka i träning. Vårsäsongen präglades av vinster i alla elva matcher och man siktar nu framåt inför höstsäsongen.

– Under våren har vi gjort flera bra prestationer och fått med resultaten som vi ville. Det sker en ständig utveckling av lag, stab och spelare med tydliga framsteg i alla spelets skeden och roller på plan, säger Elias Åkeborg, assisterande tränare i damlaget.

Tilda Jonhag leder den interna skytteligan med tretton mål på elva matcher. Hon tycker det är skönt att vara tillbaka på plan och hoppas kunna bidra med såväl energi som mål.

– Det känns skönt att komma igång igen och äntligen få träna och umgås tillsammans med laget. Jag har själv hållit igång under ledigheten med löpningar och fys. Det behövs för att hålla igång kroppen och för att det inte ska bli så jobbigt att komma tillbaka efter ett uppehåll, säger Jonhag och fortsätter:

– Jag hoppas kunna bidra med energi och alltid vara ett alternativ för mina lagkamrater. Såklart hoppas jag även på att få göra en del mål och att vi som lag höjer oss ett snäpp så vi i nästa säsong spelar i division två.

Lagkapten Josefine Wiksell håller med.

– Jag hoppas först att vi håller nollan denna säsongen och sedan vinner kvalet upp till division två, säger hon.

Stephanie Petersson gjorde tolv mål under vårsäsongen och även hon tycker det är skönt att vara igång igen.

– Fruktansvärt skönt. Det jag blickar mest framemot är att vi tillsammans som lag samt jag som individ tar nya kliv och fortsätter utvecklas. Förutom det ser jag även fram emot att fortsätta gå ut på Sveriges finaste fotbollsplan varje hemmamatch och spela inför våra supportrar, säger Stephanie.

I strålande sol och närmare 30 grader gick laget ut på Olympiafältet på onsdagen. Elias Åkeborg summerar:

– Stämningen på dagens träning var bra. Både kvalitativt med högt fokus och samtidigt ändå avslappnat med glädje att komma igång igen, avslutar Åkeborg.

HIF spelar nästa match på bortaplan den 13 augusti då man möter Billesholms IK. Nästa hemmamatch spelas på Olympia den 19 augusti klockan 19.00 och motståndet står IF Lödde för.

Se damlagets spelprogram här.