Skip to content

Cupspelet avslutades i Trelleborg

Taylor Silverholt gjorde HIF:s mål i cupmatchen som slutade 2-1 till Trelleborgs FF.

Första halvlek
Anton Nilsson kom till matchens första målchans när han vek in från högerkanten och sköt lågt mot bortre med vänsterfoten. Målvakten räddade dock utan några större bekymmer.

I mitten av halvleken tog HIF över allt mer och kom till allt fler möjligheter. I den 22:a minuten gav det också utdelning när pressen satt och man vann bollen högt. Benjamin Acquah drev och spelade ut till höger där Taylor Silverholt tog emot, satte rätt till vänsterfoten och rullade in ledningsmålet. Han testade sedan ytterligare två gånger på kort tid men lyckades in dubblera ledningen.

Hemmalaget tog mot slutet av halvleken över allt mer utan att komma till några riktigt farliga avslut.

Andra halvlek
En minut in i den andra halvan bröt Lukas Kjellnäs en passning mitt på egen planhalva och drev till motståndarstraffområdet. Där passade han ut till höger till Anton Nilsson som tog bollen med sig ner mot den förlängda mållinjen och spelade snett bak till Benjamin Acquah. Mittfältarens avslut överlistade dock inte målvakten.

I den 54:e minuten kom istället kvitteringen när Trelleborgs Zander Hyltoft nådde högst på en hörna. Därefter följde en period med byten och mest byte av bollinnehav utan att något av lagen kom till målchanser.

När 68 minuter stod på klockan ställde HIF om snabbt och hamnade i ett fyra mot två-läge. Inhoppande Ervin Gigović valde att aningen för tidigt släppa ut bollen till Milan Silva Rasmussen och läget rann ut i sanden.

Med tre ordinarie spelminuter kvar satte hemmalaget dit ett segermål efter en tilltrasslad situation precis framför HIF:s mållinje. Till sist tryckte Johannes Käck in bollen i mål från nära håll. Målet innebar 2-1 vilket också blev slutresultatet.

Kristoffer Karlsson

21′ 0-1 Taylor Silverholt
53′ 1-1 Zander Hyltoft
86′ 2-1 Johannes Käck