Skip to content
Foto: Bildbyrån

Cole Alexander lämnar HIF

Helsingborgs IF meddelar att Cole Alexander lämnar föreningen när korttidsavtalet nu löpt ut och återvänder till Sydafrika. Vi tackar honom för insatserna i klubben under hösten.

Cole skrev ett korttidskontrakt med HIF i somras och debuterade i bortamatchen mot Jönköpings Södra IF där han omedelbart stod för en assist. Sammanlagt spelade han sju matcher varav fem från start och bidrog med ett mål samt tre assist. Nu står det klart att karriären fortsätter i hemlandet Sydafrika.

– Jag vill tacka organisationen som gav mig den ärofyllda möjligheten att representera HIF. Stort tack till Stuart Baxter och Mikael Dahlberg för miljön de skapade runt laget som i slutändan blev avgörande för att klubben skulle bibehålla elitstatus. De tog pressen ifrån våra axlar och tillät oss att enbart fokusera på att prestera på planen, säger 34-åringen och fortsätter:

– Under denna korta period har jag utvecklat starka känslor gentemot både staden Helsingborg och mina lagkamrater i HIF. Jag önskar dem och den nya tränaren all lycka inför den kommande säsongen. Avslutningsvis vill jag skicka ett särskilt stort tack till supportrarna. Jag fick gåshud varje gång jag hörde dem sjunga inmarschlåten och när de stöttade oss. Ni är väldigt speciella och det ska föreningen vara väldigt tacksam för.

– Cole bidrog med exakt det vi hade hoppats på såväl på som utanför planen under hösten. Vi har diskuterat framtiden och utifrån flera aspekter kommit överens om att gå skilda vägar. Vi önskar honom all lycka i sin nya klubb, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig.

Vi tackar Cole för tiden i HIF och önskar lycka till i framtiden!