skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Cole Alexander klar för HIF

Helsingborgs IF och mittfältaren Cole Alexander är överens om ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

34-årige Cole Alexander inledde seniorkarriären i Sydafrika där han till en början representerade Ajax Cape Town. Sedan dess har han spelat i ytterligare åtta klubbar i hemlandet samt Odisha FC i Indien. Under de senaste två åren har den centrala mittfältaren tillhört storklubben Kaizer Chiefs.

– Det är en otrolig känsla. I Sydafrika var min barndomsdröm att någon gång spela i Europa och nu får jag äntligen möjligheten att göra det. Det känns ännu mer speciellt när jag fått chansen att se staden, lära känna klubben och uppleva supportrarna live. Trots att jag spelat många stora matcher på fullsatta läktare har jag aldrig tidigare upplevt sådan atmosfär som ni har här. Jag är väldigt glad och tacksam över att ha fått denna möjlighet. Stuart är den bästa i branschen och jag har alltid älskat att spela under honom, säger nyförvärvet.

– Cole är en intensiv och erfaren mittfältare som vår huvudtränare Stuart Baxter arbetat med tidigare och gärna ville återförenas med. Vi har sett honom i vår träningsmiljö och gör bedömningen att det är en spelare som kan vara med och göra nytta på en gång, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF.

Vi hälsar Cole välkommen till HIF!