skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Charlie Weberg räddade en HIF-poäng mot BK Häcken

På övertid räddade Charlie Weberg en poäng för HIF genom att trycka in en frispark till slutresultatet 1-1.

Första halvlek
Gästerna var pigga i inledningen och kom till första avslutet efter en omställning i den sjunde minuten. Kalle Joelsson kunde dock rädda ut bollen till en resultatlös hörna. Ännu farligare blev det i den 20:e minuten när Lars Olden Larsen kom fri men Joelsson stod återigen för en benparad och avvärjde avslutet.

Under den andra delen av den första halvleken kopplade HIF ett hårdare grepp och etablerade spel på offensiv planhalva. Trots flera fina kombinationer och instick i den sista tredjedelen hade man svårt att skapa riktigt farliga målchanser. Rasmus Jönssons bortnickade skott och Anthony van den Hurks blockerade styrning var det farligaste laget skapade innan domaren blåste av för halvtidspaus.

Andra halvlek
HIF inledde piggt men det var BK Häcken som skulle spräcka målnollan. Efter en lång pass till vänsterkanten kom ett inlägg till Alexander Jermejeff som hårt nickade in ledningsmålet.

HIF hade sedan, precis som under den första halvan, bra perioder men det allra sista saknades. Istället kontrade BK Häcken i den 89:e minuten och Filip Trpcevski avslutade mot den bortre stolpen men Joelsson hann snabbt ner och räddade. den räddningen höll di röe kvar i matchen och öppnade en möjlighet för kvittering när Dennis Olsson i den 96:e minuten blev fälld strax utanför straffområdet. Charlie Weberg steg fram och skickade med matchens sista spark hårt in bollen i mål bakom Peter Abrahamsson.

25. Kalle Joelsson

2. Ravy Tsouka
23. Ali Suljić
21. Charlie Weberg
4. Viljormur Davidsen

19. Lucas Lingman
30. Albert Ejupi
10. Rasmus Jönsson

15. Assad Al Hamlawi
9. Anthony van den Hurk (K)
22. Taha Ali

1. Anders Lindegaard (mv)
3. Casper Widell
7. Viktor Lundberg
11. Rasmus Karjalainen
14. Adam Kaied
20. Dennis Olsson
37. Armin Gigović

Kaspar Sjöberg

55′ 0-1 Alexander Jeremejeff
97′ 1-1 Charlie Weberg

67′
UT: Assad Al Hamlawi
IN: Dennis Olsson

75′
UT: Rasmus Jönsson & Lucas Lingman
IN: Adam Kaied & Armin Gigović

33′ Assad Al Hamlawi
83′ Albert Ejupi
93′ Gustav Berggren