Skip to content
Foto: Bildbyrån

Charlie Weberg lämnar HIF

Helsingborgs IF meddelar att Charlie Weberg lämnar föreningen när hans kontrakt med klubben nu löpt ut. Mittbacken har tillhört HIF sedan han var tolv år och har spelat 162 matcher för herrlaget.

Charlie kom till HIF från Häljarps IF när han var tolv år gammal och tog sig hela vägen upp igenom klubbens ungdomsakademi. Sommaren 2016 fick han göra sitt första framträdande i herrlaget i en träningsmatch mot Vålerenga IF. Inför den efterföljande säsongen skrev han som 18-åring på ett A-lagskontrakt och flyttades permanent upp till seniortruppen.

Under debutsäsongen spelade mittbacken 19 serie- och fyra cupmatcher. Den efterföljande säsongen tog han en ännu mer ordinarie plats i mittlåset, gjorde sitt första tävlingsmål för klubben och var med om seriesegern i Superettan som innebar allsvenskt avancemang. Efter minskad speltid 2019 och utlåning till GAIS 2020 var mittbacken tillbaka i HIF som nyckelspelare 2021. Han spelade 29 av 30 matcher i Superettan och var med i båda kvalmatcherna mot Halmstads BK där ett nytt allsvenskt avancemang firades. Inför den gångna säsongen var Charlie utlånad till danska HB Köge men återvände ännu en gång till HIF i somras. På 15 seriematcher gjorde han ett mål och stod för en assist när laget räddade nytt kontrakt.

Efter 13 år, 162 matcher och sex mål lämnar 25-åringen nu föreningen.

– Efter 13 år i föreningen har det blivit dags för mig att gå vidare. Saker och ting har sin tid och det har nu blivit min tur att gå vidare till nya utmaningar. Jag vill rikta ett oerhört stort tack till alla som man på ett eller annat sätt fått jobba med genom åren, såväl lagkamrater som ledare, anställda och andra man stött på. Men framförallt ett oerhört stort tack till alla supportrar som alltid har stöttat oss i med och motgång, ni är grymma, säger Charlie.

– Det är en stolthet för oss att utbilda en spelare i vår akademi som sedan når framgångar och spelar 162 matcher med herrlaget. Vi ser med glädje tillbaka på det Charlie åstadkommit i vår förening och önskar stort lycka till i framtiden, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig.

Vi tackar Charlie för insatserna i HIF under alla år och önskar stort lycka till i fortsättningen!