skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Bortaseger mot Vasalunds IF

HIF besegrade Vasalunds IF borta med 1-0 och tog tre viktiga poäng. Rasmus Karjalainen gjorde sitt första och matchens enda mål.

Första halvlek
Hemmalaget hade i de inledande delarna av matchen mer bollinnehav men det var HIF som skapade målchanserna. Efter tio minuter spelade var det nära för första gången när Wilhelm Loeper frispelades av Benjamin Acquah. Avslutet från Loeper gick strax utanför.

I matchminut 18 kom nästa möjlighet för bortalaget. Acquah var åter inblandad när han till synes laddade för skott, ett skott som istället blev till en fin passning till Rasmus Karjalainen. Finländarens avslut gick över mål från en central position i straffområdet.

Det var en fortsatt aktiv Acquah som låg bakom även nästa, och den första halvlekens främsta målchans i matchminut 26. Ghananen spelade snett inåt bakåt till Brandur Hendriksson vars avslut via styrning kunde fredas av hemmamålvakten på mållinjen.

Den första halvleken slutade 0-0.

Andra halvlek
HIF inledde den andra halvleken piggast och det skulle också ge utdelning. I den 55:e minuten kom Loeper loss längs högerkanten, det låga inlägget hittade en fristående Karjalainen som distinkt avslutade i mål och gav HIF ledningen med 1-0.

Matchbilden skiftade något efter målet och Vasalund satsade för en kvittering. Det skulle dock dröja till den 71:a minuten innan man skapade en bra möjlighet. Chansen kom till via en frispark från nära håll där Charbel Georges tvingade Anders Lindegaard att sträcka ut ordentligt.

Vasalund lyfte in många bollar i straffområdet mot slutet men lyckades inte vaska fram den riktigt stora chansen till kvittering. HIF höll således nollan och tog med sig alla tre poängen hem från Skytteholms IP.

1. Anders Lindegaard (mv)
2. Ravy Tsouka
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
10. Rasmus Jönsson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
19. Bödvar Bödvarsson
21. Charlie Weberg
27. Benjamin Acquah
39. Anthony van den Hurk (K)

8. Vladislav Kreida
14. Casper Widell
15. Assad Al Hamlawi
20. Dennis Olsson
24. Emil Hellman
25. Kalle Joelsson (mv)
31. Adam Kaied

Farouk Nehdi

55´ 0-1 Rasmus Karjalainen (Wilhelm Loeper)

68´ IN: Assad Al Hamlawi UT: Rasmus Karjalainen
84´ IN: Adam Kaied UT: Wilhelm Loeper
84´ IN: Vladislav Kreida UT: Benjamin Acquah
90+3´ IN: Dennis Olsson UT: Anthony van den Hurk

40´ Charlie Weberg
71´ Ravy Tsouka