skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Bortaseger mot Hittarps IK

HIF besegrade Hittarps IK med 2-0 efter mål av Rebecka Winroth och Tilda Jonhag.

Det var HIF som tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen och kom i den åttonde minuten till en bra målchans efter att Sanna Nilsson frispelat Tilda Jonhag. Målvakten stod dock för en bra räddning och fick ut bollen till en hörna. Det var först efter 20 minuter som hemmalaget på riktigt hotade och detta efter misstag i HIF-försvaret. Seriedebutanten Rebecca Kure Larsen i målet kunde avvärja och hålla tätt. När lagen gick in till halvtidspaus var det fortsatt mållöst.

Tio minuter in i den andra halvan av matchen spräcktes målnollan. Inhoppande Ebba Manglind slog en bra boll till Rebecka Winroth, även hon inhoppare, som tog ner den och petade mot mål. Målvakten räddade men returen tog Winroth själv hand om och kunde göra 1-0. Sju minuter senare var Manglind återigen inblandad när hon assisterade Tilda Jonhag som nickade in 2-0.

I slutminuterna hade HIF en boll i stolpen och HIK tvingade Kure Larsen till en bra räddning på övertid men nollan hölls intakt och HIF tog tre viktiga poäng. Negativt från matchen är att Inez Gertsen utgick med en befarad knäskada och kommer att undersökas i veckan.

HIF toppar fortsatt tabellen som du hittar här.

Intern skytteliga i seriespel
Tilda Jonhag – 8 mål
Rebecka Winroth – 5 mål
Agnes Eklöf – 4 mål
Stephanie Petersson – 4 mål
Tilde Wahrenberg – 4 mål
Josefine Wiksell – 2 mål
Sanna Nilsson – 2 mål
Cornelia Rahmberg – 1 mål
Ebba Manglind – 1 mål
Emma Sternberg – 1 mål
Julia Jonassen – 1 mål
Maya Waltersson – 1 mål