skip to Main Content
Foto: Johan Lilja

Bernardo Vilar klar för HIF

Helsingborgs IF och IFK Värnamo är överens om ett lån för mittbacken Bernardo Vilar. Låneavtalet gäller säsongen ut.

Under ungdomsåren tillhörde Bernardo Vilar brasilianska storklubbar som América, Atletico Mineiro och Cruzeiro men det var från Votuporanguense som mittbacken 2020 värvades till IFK Värnamo. Brasilianaren var med på klubbens resa från division 1 södra till serieledning i Superettan innan han sommaren 2021 lämnade för IFK Göteborg. Ett år senare skrev 25-åringen återigen på ett långtidskontrakt med smålandsklubben som HIF nu lånar honom från.

– Det känns väldigt bra att vara här. Jag är väldigt stolt över att representera denna stora klubb som jag vet betyder mycket för många och vad det innebär att bära dess färger. Klubben, laget och staden känns bra så jag kommer göra allt jag kan för att med mina lagkamrater hjälpa laget att ta sig ur den tabellposition man befinner sig i just nu. Det är ett stolt ögonblick för mig och jag kommer att ge allt jag har, säger han.

– Bernardo är en reslig mittback med styrka i duellspelet. Utöver duellspel har han även såväl fart som passningsfot som vi ser som ett bra komplement till vår mittbacksuppsättning, säger Mikael Dahlberg, sportsligt ansvarig i HIF.

Vi hälsar Bernardo välkommen till HIF!