skip to Main Content

Benjamin Acquah klar för HIF

Helsingborgs IF är överens med ghanesiska Ebusua FC om ett lån av mittfältaren Benjamin Acquah. HIF har en köpoption i kontraktet som gäller efter säsongen.

Benjamin Acquah har spelat två seniorsäsonger för Ebusua FC i den ghanesiska högstaligan. Under den pågående säsongen har 20-åringen spelat 16 matcher och gjort fem mål.
Han har dessutom blivit kallad till Ghanas landslag.

Innan transferfönstret stängde tidigare i vår gjorde HIF klart med spelaren som av byråkratiska skäl inte kunnat komma till Helsingborg förrän nu. Han kommer därmed att ansluta till laget efter uppehållet.

– Det har gått lång tid sedan jag skrev på för HIF och det har varit mycket stress och många svårigheter på grund av pandemin men jag är så glad över att jag äntligen är här. Jag älskar redan arenan och planen är så bra. I Ghana finns inte såhär bra planer och här kommer jag verkligen kunna visa vad jag kan, säger den centrala mittfältaren.

Sportchef Andreas Granqvist har genom sitt kontaktnät följt Benjamin under en tid och ser framemot att se honom i HIF:s miljö.
– Benjamin är en ung och spännande spelare som vi dels ville titta närmare på och se hur han kommer in i vår miljö men som vi också tror kan bidra på planen redan under detta året. Vi lyckades hitta en bra lösning som passar alla partner och det ska bli spännande att följa hans resa, säger han.

Vi hälsar Benjamin varmt välkommen till HIF!