Skip to content
Foto: Bildbyrån

Benjamin Acquah avgjorde mot Trelleborgs FF

Benjamin Acquah gjorde matchens enda mål i träningsmatchen borta mot Trelleborgs FF. Debutanten Milan Silva Rasmussen spelade fram till målet.

Första halvlek
Trots svår motvind var det HIF som inledde matchen bättre och dikterade tempot i matchinledningen. Första målchansen kom efter en kvart sedan Wilhelm Loeper med ett lågt inspel hittat en framlöpande Taylor Silverholt vid den första yten. Forwarden skarvade bollen som gick strax utanför den bortre stolpen.

I den 19:e matchminuten kom nästa stora möjlighet. I en omställning drev benjamin Acquah fram bollen och frispelade Milan Silva Rasmussen till vänster i straffområdet. Debutanten avslutade på ett och sökte ytan innanför den första stolpen. Tyvärr gick bollen strax utanför. Två minuter senare friställdes Wilhem Loeper på andra sidan straffområdet. Han försökte peta bollen mellan benen på målvakten som dock kunde rädda.

Nyförvärvet Silva Rasmussen var pigg på sin vänsterkant och utmanade ofta sina motståndare. I den 28:e minuten tog han sig an två försvarare långt ner mot den förlängda kortlinjen, snurrfintade och sköt men bollen täcktes av försvarare.

Med tio minuter kvar av den första halvan skulle målnollan dock att spräckas. Silva Rasmussen tog sig igenom två motståndare och spelade snett bak till Acquah som pricksköt in ledningsmålet i den bortre burgaveln. Det var också den första halvlekens enda mål.

Andra halvlek
Inledningen av den andra halvleken var likvärdig den första halvleken. Hemmalaget hade svårt att komma till målchanser medan HIF hittade vägar fram med fart.

Åtta minuter in i den andra delen av matchen vek Silva Rasmussen in i planen från sin vänsterposition och sköt lågt tätt utanför den bortre stolpen. Fyra minuter senare stormade Daniel Bergman fram och spelade ut bollen till Wilhelm Loeper som slog ett inlägg på ett tillslag. Bollen gick till Silverholt på den bortre ytan. Han nickade mot mål men målvakten stod för en bra räddning.

Efter en timmes spel började båda lagen göra fler och fler byten vilket ledde till att matchbilden jämnades ut. Med kvarten kvar fick Trelleborgs FF ett bra kvitteringsläge efter en hörna men nicken gick högt över. Minuter senare var Filip Bohman ännu närmare sedan han varit stark i en duell mot Jon Birkfeldt och hamnat fri. Från nära håll sköt han utanför från nära håll.

I den 81:a minuten lyfte Adam Hellborg en frispark till Amar Muhsin som löpt i djupled. Forwarden lobbade bollen över målvakten och in i mål men var dessförinnan avvinkad för offside. Med tre ordinarie spelminuter kvar var Birkfeldt nära att dubblera HIF:s ledning efter en hörna men hans nick gick utanför. Matchen slutade 1-0.

1. Kalle Joelsson (K)

19. Benjamin Örn
2. Jon Birkfeldt
3. Wilhelm Nilsson
5. Simon Bengtsson

13. Wilhelm Loeper
16. Ervin Gigović
14. Lukas Kjellnäs
11. Milan Silva Rasmussen

27. Benjamin Acquah
9. Taylor Silverholt

4. Thomas Rogne
18. Anton Nilsson
20. Dennis Olsson
21. Adrian Svanbäck
23. William Westerlund
24. Daniel Bergman
25. Adam Hellborg
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Kaspar Sjöberg

36′ 0-1 Benjamin Acquah

37′
UT: Benjamin Örn
IN: Daniel Bergman

62′
UT: Benjamin Acquah, Lukas Kjellnäs, Milan Silva Rasmussen, Wilhelm Loeper & Wilhelm Nilsson
IN: Amar Muhsin, Adam Hellborg, Adrian Svanbäck, Anton Nilsson & William Westerlund

74′
UT: Taylor Silverholt
IN: Dennis Olsson

70′ Taylor Silverholt