skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Arrangemangsinformation: HIF – GIF Sundsvall

Söndagen den 3 oktober klockan 15:00 tar HIF:s herrar emot GIF Sundsvall på Olympia. Det är den första matchen efter att restriktionerna kring Covid-19 släppt, därför finns det extra viktig information kring de nya förutsättningarna inför matchen nedan.

Biljetter
Biljetter finns bland annat att köpa på webben där du kan nyttja erbjudandet gå 2 betala för 1 fram till och med den 2 oktober. Gäller endast online!
Köp biljett här!

Biljetter finns även till försäljning i Olympiashopen, vilken har öppet under matchdagen 13.00-15.00.
Även Väla Infocenter har försäljning av matchbiljetter 10-20 under vardagar och 10-18 på helger.

Barn 0-5 år behöver inte längre en egen biljett, utan går gratis i sällskap med vuxen. De har då ingen egen numrerad sittplats.

Observera att ditt säsongskort INTE gäller som entré om du inte bokat en plats via länken du som säsongskortsinnehavare fått via mejl.

Ändrade förutsättningar
Från och med den 29 september släpper Folkhälsomyndighetens restriktioner gällande Covid-19, vilket gör det möjligt att återigen ha ett fullsatt Olympia. I och med dessa nya förutsättningar har vi ett fortsatt viktigt arbete då vi både vill kunna välkomna så många som möjligt att följa HIF på plats, men också ha ett ansvarstagande gentemot samtliga besökare, och i synnerhet de som önskar att fortsatt hålla avstånd till andra.
Tillsammans skapar vi trygga evenemang som samtliga HIF:are kan besöka.

Covid-anpassad sektion
Sektion 52 och 53 på Norra läktaren kommer fungera som en Covid-anpassad läktare, där de som önskar ska kunna se matcherna med fortsatt avstånd till andra besökare. Till dessa sektioner kommer det inte heller vara möjligt att röra sig fritt, och en separat entré kommer att tillämpas. Detta för att öka tryggheten och minska smittorisken, för att så många som möjligt ska kunna komma till Olympia utan att behöva oroa sig för en ökad smittorisk.

Ingång till dessa sektioner görs genom en tillfällig entré så länge dessa omständigheter gäller, se ritning nedan.

Halsdukstifo
Supporterklubben Kärnan har uppmanat till halsdukstifo på hela Olympia. Ta därför med dig din halsduk som du stolt kan hålla upp under inmarschen. Har du ingen eller är på jakt efter en ny? Då välkomnar vi dig till Olympiashopen där vi säljer utvalda halsduksmodeller för otroliga 29kr!

Entréer
– Publikentréer öppnar klockan 14:00.

– Har du biljett på den östra läktaren hänvisas du till entré Ö1 och Ö2.

– Har du biljett på den västra eller norra läktaren hänvisas du till nordvästra entrén.

– Har du biljett på den södra läktaren hänvisas du till den södra entrén.

– Bortaläktare och bortaentré är öppna till denna match.

–Har du biljett till Covid-anpassad läktare (sektion 52 och 53) på norra läktaren hänvisas du till en tillfällig entré, markerad i gult på arenaritningen nedan.


Det kommer nu vara möjligt att röra sig fritt mellan olika sektioner och läktare på arenan, förutom till bortasektion samt Covid-anpassad läktare. Det är inte tillåtet att uppehålla sig i trappor eller uppgångar av utrymningsskäl, och besökare rekommenderas också att fortsättningsvis hålla avstånd i köer, kiosker och restauranger, samt andra samlingsytor under arrangemangets gång.

Selektiv visitering vid entrén förekommer efter krav från tillståndsmyndigheten.

Sportbaren
Sportbaren på Olympia har nu öppet för gäster som innan pandemin, det vill säga från två timmar innan matchstart och fram till en timme efter matchens slut. Sportbaren är alltså numera också öppen under matchen. Ingen förbokning krävs, dock krävs matchbiljett. Vi uppmanar till att fortsatt hålla avstånd i möjligaste mån.
Boka bord här!

Kiosker och restauranger
Rio Lounge och Akea Lounge har öppet från 1,5 timmar innan matchstart. Boka bord här!

Alla kiosker kommer att hålla öppet och erbjuda ett begränsat sortiment. Läs mer om sortimentet här!
Medlemspriser gäller i kioskerna på utvalda varor.
För att undvika köbildning i halvtidspausen uppmanar vi er att handla innan matchstart, samt att fortsatt ta ansvar och hålla avstånd.

Västra och Östra baren håller tills vidare stängt.

Notera att lunchkuponger inte gäller under matchdagar på någon av arenans kiosker eller restauranger.

Olympiashopen & biljettluckor
Olympiashopen kommer att hålla öppet från klockan 13:00 fram till matchstart och har dessutom öppet efter matchen.

Biljettluckor är öppna från 13:00 men vi uppmanar alla att köpa biljett online för att undvika köbildning.

TV-sändning
Skaffa årspaketet på Discovery+ för 299kr/månad. För varje nyteckning genom denna länk går det en kick-back tillbaka till HIF. Se ALLT från både Allsvenskan och Superettan redan från start. Dessutom får du allt annat från Discovery+ sortiment på köpet!

Att ta sig hit
Buss 84 kommer inte att gå under återstoden av innevarande säsong, vill man nyttja kollektivtrafik rekommenderas övriga stads- och regionbussar som går. Från Helsingborg C till Olympia Park går stadsbussarna 4, 6, och 27. Kommer man från utomstädes stannar flera regionbussar antingen vid Olympia eller Helsingborg C.

Från Helsingborg C är det en kort promenaddistans till Olympia. För cyklister finns det cykelparkering mittemot Olympiaskolan.

Kommer man med bil finns det ett antal parkeringsmöjligheter som beskrivs nedan.

Parkering
Då vi nu har möjlighet att ta emot full publikkapacitet på Olympia är det också en möjlighet att frekvensen av bilar ökar till våra matcher. Det kan vara svårt att hitta parkering, därför rekommenderas det att komma i tid till evenemangen, eller om möjligt utnyttja kollektivtrafik eller andra färdmedel.

Det finns en publik parkering (P1) med ca 220 platser i anslutning till Olympia. Utöver den hänvisas bilister till närliggande parkeringsplatser som kan rymma runt 1500 bilar. Det finns även diverse gatuparkeringar i bostadsområdena, men det är inget vi uppmanar till att nyttja. 

P               Bevakad parkering för spelare och ledare                ca 30 platser
P1             Reserverad evenemangsparkering                            ca  200 platser
P2             Olympiaskolan                                                              ca 80 platser
P3             Parkering vid klubbstugor                                           ca 230 platser
P4             Nicolaiskolan                                                                ca 140 platser
P5             Idrottens Hus                                                                ca 140 platser
P6             Curlinghallen                                                                 ca 80 platser
P7             Stattena                                                                         ca 120 platser
P8             Fredriksdals museer och trädgårdar                         ca 180 platser
P9             Helsingborgs lasarett                                                  ca 330 platser


Fortsatt ansvarstagande gällande Covid-19
Vi vill uppmana samtliga besökare att ta ett fortsatt ansvar gällande Covid-19, trots att restriktionerna avvecklats. Detta för att minska smittspridning och ta ett ansvar gentemot sina medmänniskor. På så vis kan så många som möjligt känna sig trygga i att besöka Olympia.

Det innebär att vid sjukdomssymptom stanna hemma, att fortsättningsvis hålla avstånd till andra, hålla en god handhygien, samt att hosta eller nysa i armvecket. Dessutom uppmanas alla som har möjlighet att vaccinera sig för att minska smittspridning. Dessa rekommendationer är för din skull som besökare, samt för alla som arbetar med matcharrangemangen.

Ta ditt ansvar, tänk på andra, och välkommen tillbaka till Olympia!