skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Årets HIF:are 2023: Agnes Eklöf & Wilhelm Loeper

För 42:e gången delades priset till Årets HIF:are i herrlaget ut i samarbete med Rydbergs Ur. I samarbete med Väla delades även priset till Årets HIF:are Dam ut för tredje gången. Vinnarna blev Agnes Eklöf & Wilhelm Loeper.

Årets HIF:are Dam
I samarbete med Väla Köpcentrum delades för tredje gången priset till Årets HIF:are i damlaget ut idag. I juryn satt klubbdirektör Joel Sandborg, verksamhetsansvarig för flick- & damfotboll Anders Ljung, huvudtränare & sportsligt ansvarig för F17- & damlag Kristoffer Schönbeck samt resterande del av ledarstaben i damlaget.

Priset från Väla till vinnaren är en klocka.

Motivering:
”Årets HIF:are 2023 har kommit in i laget med en sprudlande energi såväl på som utanför planen. Trots längst pendling av samtliga spelare i truppen har hon högst träningsnärvaro, vilket bidragit till hennes fina utveckling under året. Hon har startat samtliga seriematcher, bidragit med näst flest offensiva poäng och varit en viktig del i det defensiva spelet. Årets HIF:are i damlaget 2023 är Agnes Eklöf.”

Årets HIF:are Herr
Årets HIF:are Herr har utsetts varje år sedan 1982 och en lång rad profiler har fått priset. Den som fått priset flest gånger är Henrik Larsson, tre gånger, som dessutom fick behålla vandringspriset som instiftades 1982. Från och med 2010 är det ett nytt vandringspris. I juryn sitter Rydbergs Ur:s VD, HIF:s klubbdirektör samt en röst av resultatet från supportrarnas omröstning på HIF.se.

Utöver vandringspriset belönas årets HIF:are med en klocka från Rydbergs Ur.

Motivering:
”Årets HIF:are har tagit sig igenom en tuff period för att växa ut till en nyckelspelare som avgjort viktiga matcher med såväl mål som assist. Han är en pådrivare som alltid ställer högsta krav på träningsplanen och dessutom passerat 100 spelade matcher i HIF-tröjan. Årets HIF:are i herrlaget 2023 är Wilhelm Loeper.”