Skip to content
Foto: Bildbyrån

Årets HIF:are 2022: Tilda Jonhag & Kalle Joelsson

För 41:e gången delades priset till Årets HIF:are i herrlaget ut i samarbete med Rydbergs Ur ut. I samarbete med Väla delades även priset till Årets HIF:are Dam ut för andra gången. Vinnarna blev Tilda Jonhag och Kalle Joelsson.

Årets HIF:are Dam
I samarbete med Väla Köpcentrum delades för andra gången priset till Årets HIF:are i damlaget ut idag. I juryn satt klubbdirektör Joel Sandborg, verksamhetsansvarig för flick- & damfotboll Anders Ljung, operativ chef för flick- & damfotboll Carina Laasby Biller och sportchef Andreas Granqvist.

Priset från Väla till vinnaren är ett smycke från Efva Attling.

Motivering:
”Årets HIF:are har tagit stora kliv i sin utveckling under året, sprider ständigt en positiv energi på träningsplanen och ställer höga krav på sig själv när domaren blåser igång matcherna. Hon har spelat flest minuter och ligger i toppen på träningsnärvarolistan i ett lag som tog steget upp till division 2 efter 23 raka segrar. Med 34 mål och 16 assist har hon varit högst bidragande till årets framgångar. Årets HIF:are i damlaget 2022 är Tilda Jonhag.”

Årets HIF:are Herr
Årets HIF:are Herr har utsetts varje år sedan 1982 och en lång rad profiler har fått priset. Den som fått priset flest gånger är Henrik Larsson, tre gånger, som dessutom fick behålla vandringspriset som instiftades 1982. Från och med 2010 är det ett nytt vandringspris. I juryn sitter Rydbergs Ur:s VD, HIF:s klubbdirektör samt en röst av resultatet från HIF:s omröstning på HIF.se.

Utöver vandringspriset belönas årets HIF:are med en klocka från Rydbergs Ur.

Motivering:
”Årets HIF:are har efter en skadedrabbad period växt ut till att bli en nyckelspelare och ledare på plan. Med ett förflutet i vår ungdomsakademi, hög träningsmoral och ständig vilja att bli bättre är han en förebild för våra yngre förmågor. Årets HIF:are i herrlaget 2022 är Kalle Joelsson.”