skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Årets HIF:are 2021: Maria Edman Falke & Anthony van den Hurk

För 39:e gången delades priset till Årets HIF:are i herrlaget ut i samarbete med Rydbergs Ur ut. I samarbete med Väla delades även priset till Årets HIF:are Dam ut för första gången. Vinnarna blev Maria Edman Falke och Anthony van den Hurk.

Årets HIF:are Dam
I samarbete med Väla Köpcentrum delades för första gången priset till Årets HIF:are i damlaget ut idag. I juryn satt klubbdirektör Joel Sandborg, verksamhetsansvarig för flick- & damfotboll Anders Ljung, operativ chef för flick- & damfotboll Carina Laasby Biller och sportchef Andreas Granqvist.

Priset från Väla till vinnaren är ett smycke från Efva Attling.

Motivering:

”Ett lag byggs bakifrån brukar det heta och det nystartade damlaget i HIF har trots en raketoffensiv även imponerat med sin defensiv. Årets HIF:are i damlaget blir en spelare som alltid sätter laget före jaget. Hon är en förebild för många och har alltid ställt upp för klubben och lagkamraterna både på och utanför planen. Dessutom höll hon nollan i 13 av 14 matcher och släppte endast in ett mål på hela säsongen. Årets HIF:are i damlaget 2021 är Maria Edman Falke.”

Årets HIF:are Herr
Årets HIF:are Herr har utsetts varje år sedan 1982 och en lång rad profiler har fått priset. Den som fått priset flest gånger är Henrik Larsson, tre gånger, som dessutom fick behålla vandringspriset som instiftades 1982. Från och med 2010 är det ett nytt vandringspris. I juryn sitter Rydbergs Ur:s VD, HIF:s klubbdirektör samt en röst av resultatet från HIF:s omröstning på HIF.se.

Utöver vandringspriset belönas årets HIF:are med en klocka från Rydbergs Ur.

Motivering:

”Han har under året fått axla olika roller och ständigt varit en central punkt i HIF:s offensiva spel. Han har i flera matcher gjort avgörande poäng och är en strakt bidragande faktor till att HIF gjort flest mål av alla lag i Superettan. Med sitt ledarskap har han både på och utanför planen hjälpt flera unga spelare att växa under året medan han själv krigat i skytteligatoppen. Årets HIF:are i herrlaget 2021 är Anthony van den Hurk.”