Skip to content
Foto: Bildbyrån

Årets första förlust för herrarna

FC Helsingör vann träningsmatchen i Danmark med 1-0 efter ett mål i slutet av den första halvleken.

Första halvlek
Det var intensivt från båda lagen redan från start. Hemmalaget fick en hörna med efterföljande tilltrasslad situation i HIF-straffområdet i matchinledningen och HIF kom till avslut genom Benjamin Acquah i den tredje minuten.

Efter en kvart var FC Helsingör nära att ta ledningen när Saku Ylätupa tog sig in i straffområdet på högersidan. Han sköt med högerfoten mot den bortre burgaveln men bollen tog i stolpen. I övrigt var det mest HIF som hotade, framför allt genom snabbt omställningsspel via högerkanten.

I den 27:e minuten var det nära att resultera efter att Adam Hellborg hittat Wilhelm Loeper i djupled. Ytterspringaren slog in bollen mot den bortre stolpen där Milan Silva Rasmussen fyllt på men han lyckades inte styra bollen mot mål. Tio minuter senare var Taylor Silverholt nära men hans skott strök det första krysset.

Det såg ut att bli mållöst efter den första halvleken men med minuten kvar tog Yannick Agnero emot utanför straffområdet och pricksköt in 1-0 lågt vid den bortre stolpen.

Andra halvlek
Det var inte en lika intensiv start av den andra halvleken som den första. Efter en kvart fick publiken på plats då se tre målchanser inom loppet av en minut. Först vann Ervin Gigovic bollen strax utanför Helsingörs straffområdet. Silva Rasmussen tog över bollen, lade den tillrätta och sköt hårt tätt utanför den första stolpen.

Sekunder senare hade hemmalaget ställt om och Agnero testade ett tungt vänsterskott som Kalle Joelsson i HIF-målet kunde rädda och sätta igång ett nytt anfall. Jon Birkfeldt slog en lång boll över Mathias Brems till Loeper som spelade in framför mål till Silverholt. Forwarden tog emot och försökte peta in bollen men målvakten var snabbt nere och lyckades rädda.

HIF hade fortsatt ett par bra omställningslägen men det var sällan som den sista passningen hittade till rätt adress. Laget fick istället se sig besegrat för första gången 2024.

1. Kalle Joelsson (K)

19. Benjamin Örn
2. Jon Birkfeldt
3. Wilhelm Nilsson
5. Simon Bengtsson

13. Wilhelm Loeper
16. Ervin Gigović
25. Adam Hellborg
11. Milan Silva Rasmussen

27. Benjamin Acquah
9. Taylor Silverholt

4. Thomas Rogne
8. Sumar Almadjed
14. Lukas Kjellnäs
18. Anton Nilsson
20. Dennis Olsson
23. William Westerlund
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

45′ 1-0 Yannick Agnero

64′
UT: Jon Birkfeldt & Ervin Gigovic
IN: Thomas Rogne & Lukas Kjellnäs

85′
UT: Adam Hellborg
IN: Sumar Almadjed

23′ Adam Hellborg
28′ Jakob Vadstrup

53′ Souheib Dhaflaoui
79′ Benjamin Örn
88′ Ludvig Carlius
94′ Wilhelm Loeper
94′ Alexander Hvid