skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Anthony van den Hurk lämnar HIF

Helsingborgs IF och turkiska Çaykur Rizespor är överens om en övergång för Anthony van den Hurk. Forwarden lämnar därmed HIF efter 2,5 år i klubben.

Anthony van den Hurk kom till HIF från nederländska MVV Maastricht inför säsongen 2020. Under sin debutsäsong stod han för elva mål och fyra assist trots att laget åkte ut Allsvenskan. Förra säsongen gjorde han 17 mål och två assist i Superettan, ett mål i svenska cupen och framför allt ett viktigt mål i det allsvenska kvalet borta mot Halmstads BK. Efter säsongen fick han även den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets HIF:are”. I årets allsvenska har han gjort tre mål. Nu fortsätter karriären i turkiska andraligan.

– Jag vill tacka alla för min tid i Helsingborg, personerna i klubben, supportrarna och lagkamraterna. Ni har alltid behandlat mig och min familj väl. Denna plats kommer alltid att vara speciell för mig för allt från kvalsegern i Halmstad till att jag fått se mina barn växa upp här. Det var inte avslutningen jag hade hoppats på men tyvärr är fotbollen sådan ibland. Jag önskar alla det bästa och tror att detta lag kommer att göra jobbet denna säsongen, säger Anthony.

– Anthony har varit en utpräglad målskytt och en bärande spelare sedan han kom till HIF. Han hade en stark önskan om ett nytt äventyr och vi är nöjda med den överenskommelse vi har nått med Çaykur Rizespor. Det blev bra för båda parter, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi tackar Anthony för hans tid i klubben!