Skip to content
Foto: Bildbyrån

Andra raka hemmasegern

HIF tog andra raka hemmasegern när AFC Eskilstuna besegrades på Olympia. Amin Al Hamawi avgjorde med matchens enda mål i den femte tilläggsminuten.

Första halvlek
Det inleddes avvaktande men i den sjunde minuten kom Wilhelm Loeper runt på högerkanten och hittade Benjamin Acquah snett bak i straffområdet. Mittfältaren lade bollen tillrätta och sköt men AFC-försvararen Ali Suljić hann blockera skottet.

Det var HIF som ägde bollinnehavet och fick hela fem hörnor med sig under den första kvarten men de riktigt heta målchanserna uteblev i matchinledningen. Först med tio minuter kvar av den första halvan var det riktigt nära. Bernardo Vilar spelade till djupledsgående Dennis Olsson. Påarparen spelade på ett tillslag bak till Erik Ring som sköt hårt mot den bortre stolpen. Bortamålvakten räddade men släppte retur till Loeper som försökte skjuta lågt i fel hörn men Nick Wolters i AFC-målet hann snabbt ner och räddade skottet.

I den 41:a minuten var det återigen nära hemmaledning. Denna gång sedan Charlie Weberg letat efter Loeper i straffområdet. En försvarare fick felträff och höll på att ställa den utrusande målvakten som dock lyckades rädda.Trots spelövertag för HIF slutade den första halvleken mållöst.

Andra halvlek
Sekunder in i den andra halvleken kom gästerna till sin bästa chans. Emmanuel Duah kom runt på på vänsterkanten och spelade David Palomino som dock inte riktigt fick träff på bollen så att kalle Joelsson kunde rädda. HIF kom ofta fram, slog inlägg och fick med sig en mängd hörnor.

Med kvarten kvar hittade inhopparna Ervin Gigovic och Amin Al Hamawi varandra. Den sistnämnde vände om och sköt lågt mot bortre stolpen. Målvakten fick fingertopparna på bollen och petade den till insidan av stolpen. I den femte tilläggsminuten skapade samma spelare en repris av chansen. Denna gång sköt Al Hamawi mot det första krysset och fick Olympia att explodera när han gav HIF ledningen.

Målet innebar tre poäng och andra raka hemmasegern. Den 2 oktober spelas nästa hemmamatch när Örebro SK kommer på besök. Köp biljett till den matchen här!

1. Kalle Joelsson (K)

11. Erik Ring
21. Charlie Weberg
3. Bernardo Vilar
24. Emil Hellman

27. Benjamin Acquah
25. Adam Hellborg
10. Rasmus Jönsson
20. Dennis Olsson

33. Amar Muhsin
13. Wilhelm Loeper

4. Thomas Rogne
7. Arian Kabashi
8. Sumar Almadjed
15. Amin Al Hamawi
16. Ervin Gigović
22. Simon Bengtsson
30. Nils Arvidsson (mv)

Fredrik Oppong

95′ 1-0 Amin Al Hamawi

46′
UT: Rasmus Jönsson
IN: Ervin Gigović

71′
UT: Amar Muhsin
IN: Amin Al Hamawi

80′
UT: Dennis Olsson
IN: Simon Bengtsson

28′ Abdul-Halik Hudu

64′ Sergio Mendiguchia Iglesias
85′ Emil Hellman
92′ Arian Kabashi
92′ Ervin Gigovic
92′ Jesper Modig
92′ Mattias Adolfsson
94′ Ali Suljic