Skip to content
Foto: Linda Carlsson

Anders Lindegaard avslutar fotbollskarriären

Anders Lindegaard har beslutat att avsluta sin fotbollskarriär och lämnar därmed HIF efter att kontraktet går ut vid årsskiftet.

Anders kom till HIF sommaren 2019 och hade dessförinnan varit i den engelska toppfotbollen under sju säsonger. Höjdpunkten var fyra säsonger i Manchester United där han vann Premier League en gång och FA Community Shield två gånger. Sedan sin ankomst till HIF har han spelat sammanlagt 78 A-lagsmatcher för klubben.

– Jag är tacksam för de tre senaste åren av min karriär i HIF. Jag har träffat några underbara personer som jag kommer att ha kontakt med resten av livet. Det är en stor klubb med skandinaviska mått mätt med en vacker arena och passionerade supportrar. HIF har saker man inte kan köpa för pengar och jag har ingen tvekan om att klubben kommer att vara framgångsrik igen, säger 38-åringen.

– Vi tackar Anders för hans professionalitet och mentalitet som han burit med sig från den högsta europeiska nivån. Han har varit oerhört uppskattad både på och utanför planen. Vi önskar honom all lycka i nästa steg av livet, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Alla på Helsingborgs IF gratulerar Anders till en fin och framgångsrik karriär. Vi tackar även honom för hans bidrag under 3,5 år i vår klubb och önskar stort lycka till i nästa skede av livet!