skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Amin Al Hamawi tecknar kontrakt och lånas ut

Helsingborgs IF och P19-forwarden Amin Al Hamawi är överens om att förlänga det befintliga avtalet över 2023. Klubben har också tecknat ett samarbetsavtal med division 1-klubben Torns IF där Al Hamawi kommer tillbringa säsongen på lån. Samarbetsavtalet möjliggör för forwarden att spela matcher för båda föreningarna.

Amin Al Hamawi gjorde 24 mål på 23 matcher i P19 Allsvenskan Södra 2021 och har under försäsongen gjort fem mål i ligacupen på lika många matcher. I hemmamatchen mot Hvidovre IF fick han även göra sin A-lagsdebut för HIF. Kommande säsong kommer han att tillbringa i samarbetsklubben Torns IF som spelar i division 1 södra.

– Amin har spelat P19-fotboll under två säsonger och visat en väldigt fin utvecklingskurva. För att ge honom bästa förutsättningar till fortsatt utveckling kände vi att det var bäst att låta honom spela seniorfotboll i år. Vårt avtal med Torns IF möjliggör för honom att spela på en utmanande nivå, bo kvar i Helsingborg och dessutom både kunna träna och spela matcher med HIF ifall det behovet finns, säger HIF:s akademichef Mikael Dahlberg.

Samarbetsavtalet med Torns IF möjliggör för spelare under 23 år att få matchning i division 1 men samtidigt vid behov kunna representera HIF.

– Vi har sedan tidigare haft en bra dialog och samarbetat med Torns IF. Geografiskt ligger klubben bra för oss och spelar på en nivå som är attraktiv för våra unga spelare att spela och utvecklas i. Vi är glada över att ha rott detta i hamn och ser framemot ett fint samarbete, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi önskar Amin lycka till under säsongen i Torns IF.