skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Álvaro Santos & Mattias Lindström permanenta huvudtränare

Helsingborgs IF har fullt förtroende för nuvarande ledarkonstellation med Álvaro Santos och Mattias Lindström som huvudansvariga tränare. Någon ny huvudtränare kommer därför inte att rekryteras.

För mer än en vecka sedan fick Álvaro Santos och Mattias Lindström delat huvudansvar för herrlaget. Den sportsliga ledningen har fört diskussioner med tränarteamet, där även assisterande tränare Sven Andersson ingår, och beslutat att ge dem fortsatt förtroende.

– Jag är glad och stolt över att få möjligheten att träna HIF:s herrlag. Trots situationen vi just nu befinner oss i tror jag att det är fullt möjligt att klara det allsvenska kontraktet. Vi kommer att ge allt för att hjälpa spelarna att prestera och tävla i varje match. Nu behöver vi alla som älskar denna klubb och kämpa tillsammans hela vägen, säger Álvaro Santos.

– Olympia och HIF har varit mitt andra hem och min familj i snart 30 år. Det är med stor stolthet och glädje jag ser framemot att leda laget ihop med Álvaro och Sven, säger Mattias Lindström.

Ledarstaben kommer framöver även att förstärkas med en idrottspsykolog.

– Vi har noga följt Álvaro och Mattias samarbete i U21 under 1,5 års tid och sett en positiv utveckling på deras sätt att leda laget. Vi har en stark tro på att våra tränare kan leda laget till säkrat allsvenskt spel 2023, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.