skip to Main Content

Ali Suljic klar för HIF

Helsingborgs IF är överens med mittbacken Ali Suljic om ett treårskontrakt som gäller från januari 2022.

23-årige Ali Suljic kommer från Motala där han också inledde sin fotbollskarriär i klubben Motala AIF. Som 15-åring gjorde han seriedebut för klubbens A-lag i division 2 innan han flyttade till Chelsea FC:s ungdomsakademi i januari 2013. I den svenska landslagströjan hann Ali under denna tid både med en EM-semifinal och ett VM-brons med P17-landslaget.

Sommaren 2018 flyttade han tillbaka till Sverige och BK Häcken och ett halvår senare blev han istället klar för IF Brommapojkarna som han än idag tillhör. Där har han spelat 73 tävlingsmatcher såhär långt och gjort sex mål. Fem av målen kom under 2020 då han som mittback stod för en imponerande målrik säsong och utsågs till årets försvarare i Ettan. När kontraktet med IFBP går ut efter säsongen ansluter han till HIF.

– Det känns jättekul. Jag har hört massor av bra grejer om klubben och fansen så jag är jätteglad över att vara här. En kompis som spelat här har berättat att HIF är en stor klubb och en jättefin förening med god möjligheter. Jag har sett mycket framemot att vara här och är väldigt glad. Jag skulle säga att jag är en modern mittback, bolltrygg, duellstark och gillar att försvara. Mitt främsta mål är att skydda målet och hålla nollan sen får andra avgöra vad de tycker att jag är bra på. Jag har hört att supportrarna är jättebra så jag ser framemot att träffa alla när jag kommer hit, säger nyförvärvet.

Sportchef Andreas Granqvist arbetar med truppsammansättningen inför nästa säsong och är nöjd med att ha säkrat Alis underskrift.

– Ali har gjort det bra under en längre tid och vi är naturligtvis väldigt glada över att vi knyter till oss den bästa mittbacken i division 1. Han har fina fötter och bra speluppfattning men är också en stark duellspelare med rätt karaktär. Vi har följt honom länge och ser en fin utveckling, dessutom är han fortfarande bara 23 år och kommer att fortsätta utvecklas. Vi ser verkligen framemot att ha honom i HIF 2022, säger sportchef Andreas Granqvist.

Vi önskar Ali stort lycka till under resten av säsongen och hälsar honom varmt välkommen till HIF!