skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Alexander Nilsson och Assad Al Hamlawi lämnar HIF

Alexander Nilsson och Assad Al Hamlawi sitter båda på utgående avtal och kommer att lämna HIF efter kontraktstiden.

Alexander Nilsson kom till HIF sommaren 2019 på ett låneavtal från division 2-klubben IFK Hässleholm. Efter att säsongen avslutades gjordes hans övergång permanent inför 2020. Sin allsvenska debut gjorde Alexander borta mot Djurgårdens IF i juli 2020 och har sammanlagt vaktat målet i 22 matcher för HIF.

Under hösten har han varit utlånad till Jönköpings Södra IF och när nu HIF-kontraktet löper ut står det klart att målvakten kommer att lämna klubben.

– Alex är en duktig målvakt som vi hittade i en lägre division i vårt närområde och är glada att ha haft honom här. Vi tackar Alex för hans tid i klubben och önskar lycka till, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Assad Al Hamlawi skrev på för HIF sommaren 2019 men anslöt inte till klubben förrän efter kommande årsskifte. Sitt första mål gjorde han i det allsvenska bortamötet mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi när han kvitterade till 1-1 på övertid. Sammanlagt gjorde han 51 matcher och sju mål i HIF-tröjan.

Även Assad var utlånad till Jönköpings Södra IF under hösten. Där blev det två mål på tio seriematcher i Superettan.

– Assad kom till oss som ung och talangfull spelare från Ängelholms FF. Vi är glada över att ha haft honom i HIF och hjälpt honom att utvecklas. Vi tackar för hans insatser för vår förening och önskar lycka till, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi tackar Alexander och Assad för deras insatser i klubben och önskar lycka till i framtiden!