skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

Akademisvep vecka 18

Läs om hur det gick för våra akademilag under den föregående helgen.

P19
Laget jagade sin första seger i årets allsvenska när IF Elfsborg kom på besök. Gästerna tog ledningen i den tolfte minuten men Ervin Gigović kvittering innebar att det var oavgjort när lagen gick till halvtidspaus. Tre minuter in i den andra halvleken satte Daniel Bergman dit ledningsmålet för HIF. 13 minuter senare drog Leo Jansson på sig sin andra varning och blev därmed utvisad men det stoppade inte HIF från att göra fler mål och säkra tre poäng.

Adrian Svanbäck chippade läckert in 3-1 (se målet i spelaren nedan) i den 67:e minuten och fyra minuter senare fastställde Anton Nilsson slutresultatet till 4-1.

HIF ligger på en tiondeplats med sex inspelade poäng på fem matcher, en färre än majoriteten av konkurrenterna. Tabellen hittar du här!

P17
Även P17-laget gästades av IF Elfsborg som kom till matchen med fyra segrar på lika många matcher. Boråsarna tog också ledningen tidigt i matchen men i den 68:e minuten kom Liam Jönsson fri och lobbade in kvitteringsmålet som också blev matchens sista (se målet i spelaren nedan). Poängen innebär att HIF nu tagit åtta poäng på sex matcher och ligger på en åttondeplats i tabellen.

P16
Det blev förlust med 4-2 mot Halmstads BK för P16-laget. HBK tog en tidig tvåmålsledning och trots reducering av Charlie Egwuenu kunde de hålla ifrån och utöka ledningen. Rrezart Bytyqi gjorde det andra reduceringsmålet i slutet av matchen.

P14
HIF besegrade Sjöbo IF med 3-1 på bortaplan.

P13
Skäldervikens IF vann mot HIF med 5-1.