Skip to content
Foto: Johan Lilja

Adam Hellborg klar för HIF

Helsingborgs IF och mittfältaren Adam Hellborg är överens om ett tvåårsavtal. Det finns även en option för ytterligare ett år i 24-åringens avtal.

Adam Hellborg började spela fotboll i Emmaboda IS innan han som 15-åring anslöt till Kalmar FF. Efter nio allsvenska framträdanden och en utlåning till Oskarshamns AIK lämnade mittfältaren smålandsklubben för spel i IK Sirius inför säsongen 2020. Under tre säsonger gjorde han 74 allsvenska framträdanden för Uppsalaklubben innan avtalet löpte ut efter den föregående säsongen. Nu fortsätter karriären i HIF.

– Det känns underbart att komma till en så stor klubb som HIF. Intresset och storleken på klubben gjorde att det kändes jättebra att komma hit. Jag skulle beskriva mig själv som en bolltrygg och löpstark spelare som utanför planen tycker om att sprida energi i gruppen, säger nyförvärvet.

– Adam är en spelskicklig mittfältare med stor allsvensk erfarenhet trots att han inte är äldre än 24 år. Vi ser honom som en spelare som i allra högsta grad ska vara med och bidra från start men även ta ytterligare kliv i sin utveckling hos oss, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Adam varmt välkommen till HIF!