skip to Main Content

Abdul Khalili klar för HIF

Helsingborgs IF och Abdul Khalili är överens om ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. ”Abbe” är därmed tillbaka i HIF efter åtta år.

Abdul Khalili kom till HIF från Högaborgs BK 2009. Efter två utlåningar lämnade han för IFK Värnamo innan han återvände till Olympia inför säsongen 2014. Han gjorde succé i Allsvenskan och såldes till Turkiet där han tillbringat den stora delen av sin karriär. På meritlistan har han också ett EM-guld med U21-landslaget 2015. De två senaste säsongerna har han tillbringat i Hammarby IF.

– Det känns hemma och det känns riktigt bra. Jag tycker att en klubb som HIF ska vara kvar i Allsvenskan och jag tycker att det är en bra utmaning för mig. Jag ser att det finns mycket potential i laget och klubben så jag ville vara med på resan och bidra. Jag har sett framemot att springa ut här sedan jag lämnade, säger 30-åringen.

– Abbe är en erfaren och skicklig spelare som kan spela i flera olika roller på mittfältet. Han är dessutom från Helsingborg och vi är glada att han vill vara med och hjälpa HIF säkra ett nytt allsvenskt kontrakt, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Värvningen möjliggörs av externa finansiärer med stort HIF-hjärta vilket klubben är väldigt tacksam för.

Vi hälsar Abbe varmt välkommen tillbaka till HIF!