Skip to content
Foto: Linda Carlsson

8-0-seger mot Asmundtorps IF

HIF vann årets sista seriematch på Olympia med 8-0. Nu återstår en seriematch innan kval. 

Hemmalaget skapade matchens första målchans efter att Sanna Nilsson spelade fram till Tilda Jonhag som kom till avslut. Skottet gick ut via bortalagets back och resulterade till hörna. Johanna Andersson slog hörnan som nickades bort av Asmundtorp.

Efter åtta spelade minuter blev Nilsson fälld i straffområdet och domaren blåste av för straff. Jonhag placerade straffen säkert i vänster hörn och gjorde matchens första mål. I den 15:e minuten fick hemmalaget en hörna som slogs även den här gången av Andersson. Tilde Wahrenberg gjorde mål efter att målvakten släppte en retur. Tre minuter senare utökade Jonhag ledningen efter ett volleymål.

I den 29:e matchminuten positionerade sig Wahrenberg strategiskt strax utanför straffområdet och var redo för en pass från den pågående duellen. Mittfältaren sköt bollen rakt upp i nättaket och gjorde sitt andra mål. En minut senare kom Jonhag själv mot målvakten och placerade bollen till vänster rakt in i mål. Fyra minuter senare spelade Wahrenberg fram till Ebba Manglind som sköt bollen från höger in i stolpen. Rebecka Winroth var beredd på returen och gjorde mål och HIF gick in i halvtidsvila med 6-0.

Andra halvlek inleddes med två hörnor till HIF som var resultatlösa. Hemmalaget fortsatte vara det bollförande laget i matchen med hög press. Winroth och Jonhag kom flera målchanser men bortalagets Ida Andrén fångade skotten.

I den 66:e minuten byttes Stephanie Petersson in som missat de senaste matcherna. Mittfältaren var snabbt med och skapade ett farligt läge när hon slog en fin boll till Jonhag som gick på avslut, men bollen träffade stolpen. Emma Sternberg lyckades skapa en målchans en minut senare men även det skottet gick i stolpen. Med fem minuter kvar av matchen gjorde Jonhag sitt fjärde mål i matchen och fastställde resultatet till 8-0.

Intern skytteliga
Tilda Jonhag 33 mål
Maya Waltersson 30 mål
Sanna Nilsson 16 mål
Josefine Wiksell 13 mål
Rebecka Winroth 13 mål
Stephanie Petersson 12 mål
Tilde Wahrenberg 11 mål
Ida Vahtera 8 mål
Emma Krantz 5 mål
Emma Sternberg 4 mål
Inez Gertsen 4 mål
Julia Jonassen 3 mål
Ebba Manglind 3 mål
Johanna Fäldtman 2 mål
Donna Kurbogaj 2 mål
Johanna Andersson 2 mål
Rosanna Johansson 1 mål
Nellie Pedersen 1 mål
Tilda Pettersson 1 mål
Märta Löfling 1 mål
Självmål 1 mål