Skip to content

5-0 mot Hallands Nations FF

HIF vann seriefinalen mot Hallands Nations FF med 5-0.

HIF inledde bäst och tog ledningen redan i den tredje minuten när Tilde Wahrenberg bröt en bakåtpassning, rundade målvakten och placerade in ledningsmålet. Kort efter hade hemmalaget ett dubbelläge men varken Tilda Jonhag eller Inez Gertsen lyckades sätta dit bollen.

Därefter följde en period där gästerna från Lund var det spelförande laget utan att skapa några riktiga farligheter. I den 22:a minuten nådde Josefine Wiksell högst på en hörna men nickade över målet. Bättre utdelning hade hon drygt tio minuter senare. Återigen var det Johanna Andersson som slog hörnan men denna gång nickade Wiksell i mål.

I den 41:a minuten fick Sanna Nilsson ett bra läge men sköt utanför. Minuten senare testade hon igen men fick se sitt skott blockerat. Istället studsade bollen fram till Rebecka Winroth som snyggt placerade bollen vid den bortre stolpen.

I inledningen av den andra halvleken tvingades Maria Edman i HIF-målet till en bra benparad. Tio minuter senare blev Nilsson nerriven i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Från elva meter gjorde Wiksell inga misstag och placerade kyligt in sitt andra mål för kvällen.

Efter en hörna på övertid fick Hallands Nations FF inte bort bollen och Tilda Jonhag kunde fastställa slutresultatet 5-0.