Skip to content
Foto: Bildbyrån

Straffmål avgjorde mot GAIS

Träningsmatchen mot GAIS slutade med en 1-0-förlust efter att hemmalaget avgjort med ett mål från straffpunkten.

Första halvlek
Det var hemmalaget som tog initiativet tidigt i matchen utan att komma till några större målchanser. Första farligheten kom i den 22:a minuten när Julius Lindberg från distans träffade ribban.

Efter en halvtimmes spel ställde HIF om och hamnade i ett fyra mot två-läge men Erik Rings passning hittade inte en lagkamrat och läget rann ut i sanden. Fem minuter senare fälldes Alexander Ahl Holmström i HIF-straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Samma spelare gjorde mål från elva meter.

Strax innan Granit Maqedonci blåste av den första halvleken ledde Simon Bengtssons hörna till en farlighet då GAIS-målvakten gick ut utan att få tag på bollen. Han reparerade dock sitt misstag och kunde greppa bollen.

Andra halvlek
Dino Salihovic kom till en målchans från en högerposition i straffområdet men Kalle Joelsson gjorde en fotparad och räddade ut vad som blev en resultatlös hörna.

Ju längre matchen led desto fler målchanser fick vi se. Efter skottförsök av såväl Philip Rejnhold som Wilhelm Loeper fick Anton Nilsson en bra möjlighet i den 77:e minuten. 19-åringen fick dock inte fart på bollen och målvakten kunde rädda tämligen enkelt. Två minuter senare var det närmare kvittering när Oliver Stojanovic Fredin tog emot en lång passning och sköt med vänsterfoten men bollen tog i stolpen.

Med fem minuter kvar av ordinarie speltid drev Amar Muhsin fram bollen och sköt med vänsterfoten men målvakten räddade med fötterna och förnekade ett kvitteringsmål. Tre minuter senare hittade Loeper Stojanovic Fredin med ett bra inlägg men mittfältarens nick gick strax utanför den bortre stolpen.

1. Kalle Joelsson

2. Philip Rejnhold
3. Casper Widell
4. Thomas Rogne (K)
22. Simon Bengtsson

5. Frederik Holst
8. Sumar Almadjed
25. Adam Hellborg

7. Arian Kabashi
15. Amin Al Hamawi
11. Erik Ring

6. Andreas Landgren
10. Rasmus Jönsson
13. Wilhelm Loeper
14. Oliver Stojanović Fredin
18. Anton Nilsson
24. Emil Hellman
28. Victor Blixt
30. Nils Arvidsson (mv)
33. Amar Muhsin

Granit Maqedonci

36′ 1-0 Alexander Ahl Holmström (Straff)

46′
UT: Thomas Rogne
IN: Emil Hellman

60′
UT: Amin Al Hamawi, Arian Kabashi & Sumar Almadjed
IN: Amar Muhsin, Wilhelm Loeper & Oliver Stojanovic Fredin

74′
UT: Philip Rejnhold, Adam Hellborg, Erik Ring & Frederik Holst
IN: Victor Blixt, Rasmus Jönsson, Anton Nilsson & Andreas Landgren

54′ Sumar Almadjed
55′ Arian Kabashi
55′ Frederik Holst
55′ Axel Norén
90′ Dino Salihovic