skip to Main Content
Foto: Bildbyrån

Seger mot Ängelholms FF

HIF besegrade Ängelholms FF med 4-0 efter mål av Assad Al Hamlawi, Anthony van den Hurk, Benjamin Acquah och Adam Kaied.

Första halvlek
HIF tog ledningen redan i den sjunde minuten. Viktor Lundberg spelade fram Assad Al Hamlawi som i samma rörelse tog emot bollen och vände runt sin försvarare. Efter att ha lagt upp bollen till sin vänsterfot sköt han via ribban in ledningsmålet. Drygt tio minuter senare var han nära att sätta dit även sitt andra mål för matchen när han mötte Emil Hellmans inlägg med pannan men fick se bollen gå över målet.

I den 24:e minuten fick publiken i regnet se ett riktigt fint anfall när Charlie Weberg hittade Rasmus Jönsson i djupled som fri med målvakten passade i sidled till Anthony van den Hurk. Framför öppet mål gjorde kaptenen inga misstag och 2-0 var ett faktum.

Två minuter senare var det återigen ett anfall på vänsterkanten som ledde till mål. Hellman spelade fram Adam Kaied som hittade Benjamin Acquah snett bak i straffområdet. Mittfältaren fick ner bollen bra och satte dit 3-0 vid den första stolpen.

ÄFF hade sin bästa möjlighet i mitten av den första halvleken men Emil Håkanssons skott gick via försvarare i famnen på Alexander Nilsson. HIF hade ytterligare möjligheter att utöka sin ledning men när domaren blåste av för halvtidspaus stod det 3-0 på resultattavlan.

Andra halvlek
Den andra halvleken inleddes med ett bolltryggt HIF och gästerna pressade inledningsvis inte lika högt som i den första halvleken. De två bästa målchanserna under den första kvarten hade van den Hurk men det första försöket gick över målet medan det andra räddades av Robin Streifert i ÄFF-målet.

I den 62:a minuten hade Håkansson ett farligt inspel framför HIF:s mål men inga medspelare var med honom i straffområdet. Istället utökade HIF sin ledning tio minuter senare. Inhoppande Wilhelm Loeper slog ett lågt inlägg till Adam Kaied som enkelt placerade in 4-0.

Med fem minuter kvar av ordinarie speltid överlappade Hellman på vänsterkanten och spelade in lågt till Loeper som tog sig förbi sin försvarare och placerade bollen strax utanför målet. Minuten senare kom Loeper loss på högerkanten och hittade med ett fint inlägg Brandur Hendriksson men hans nickförsök räddades fint av målvakten.

Några fler mål blev det dock inte, matchen slutade 4-0.

18. Alexander Nilsson (mv)

2. Ravy Tsouka
3. Casper Widell
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman

27. Benjamin Acquah
7. Viktor Lundberg
14. Adam Kaied

15. Assad Al Hamlawi
9. Anthony van den Hurk (K)
10. Rasmus Jönsson

4. Viljormur Davidsen
5. Brandur Hendriksson
11. Rasmus Karjalainen
13. Wilhelm Loeper
23. Ali Suljić
25. Kalle Joelsson
28. Victor Blixt
32. Vilgot Carlsson

Per Melin

7′ 1-0 Assad Al Hamlawi (Viktor Lundberg)
24′ 2-0 Anthony van den Hurk (Rasmus Jönsson)
26′ 3-0 Benjamin Acquah (Adam Kaied)
73′ 4-0 Adam Kaied (Wilhelm Loeper)

46′
UT: Ravy Tsouka
IN: Victor Blixt

56′
UT: Victor Blixt
IN: Vilgot Carlsson

66′
UT: Anthony van den Hurk & Assad Al Hamlawi
IN: Rasmus Karjalainen & Wilhelm Loeper

79′
UT: Rasmus Jönsson
IN: Brandur Hendriksson

32′ Charlie Weberg
37′ Ravy Tsouka