Skip to content

Anthony van den Hurk tvåmålskytt i premiärkryss

HIF spelade 2-2 borta mot GIF Sundsvall i seriepremiären. Anthony van den Hurk gjorde lagets båda mål.

Första halvlek
Det var HIF som sparkade igång premiärmatchen och kom till matchens första avslut när Anthony van den Hurks skott från distans täcktes ut till hörna. Den ledde till en tilltrasslad situation i straffområdet men hemmaförsvaret kunde till slut få undan bollen.

I den sjunde minuten kom den första riktiga farligheten. Ett Sundsvallsinlägg från vänster hittade en ensamstående Pontus Engblom som från en bra position inte lyckades nicka bollen på mål. Istället var det HIF som skulle ta ledningen. Rasmus Jönsson hittade en djupledslöpande Wilhelm Loeper på högerkanten. Nyförvärvet inför säsongen slog ett inlägg till van den Hurk som från nära håll kunde sätta dit 1-0 till gästerna.

I den 21:a minuten tilldelade domaren en straff till GIF Sundsvall efter att Anders Lindegaard räddat ett misslyckat lobbförsök från Engblom. Andreas Granqvist och Engblom kunde från elva meter sätta dit kvitteringen.

I slutet av halvleken hade van den Hurk ytterligare en boll i motståndarnätet men denna gång blev han korrekt avvinkad för offside.

Andra halvlek
Matchen fortsatte vara jämn även i den andra halvleken utan några större målchanser inledningsvis. I den 61:a minuten skulle HIF återta ledningen. Brandur Hendrikssons hörna slogs hårt in framför mål där van den Hurk stod rätt och styrde in 2-1-målet.

GIF Sundsvalls inhoppare Jesper Carlström testade med ett dykande skott från distans med tio minuter kvar men fick se sitt försök landa på målburen. Två minuter senare laddades ett tungt skott mot HIF-målet men Lindegaard kunde tippa ut till hörna.

På övertid fick hemmalaget kvittera när Johan Bengtsson från nära håll styrde in bollen efter hörna. Det målet innebar att lagen fick dela på premiärpoängen.

RÖSTA PÅ MATCHENS LIRARE HÄR OCH VINN EN SIGNERAD BOLL!

1. Anders Lindegaard
2. Ravy Tsouka
4. Andreas Granqvist (mv)
5. Brandur Hendriksson
6. Andreas Landgren
7. Viktor Lundberg
8. Vladislav Kreida
10. Rasmus Jönsson
13. Wilhelm Loeper
19. Bödvar Bödvarsson
39. Anthony van den Hurk

25. Kalle Joelsson (mv)
11. Max Svensson
14. Casper Widell
16. Jakob Voelkerling Persson
20. Dennis Olsson
21. Charlie Weberg
24. Emil Hellman

Farouk Nehdi

18′ 0-1 Anthony van den Hurk (Wilhelm Loeper)
23′ 1-1 Pontus Engblom (Straff)
61′ 1-2 Anthony van den Hurk (Brandur Hendriksson)
92′ 2-2 Johan Bengtsson

79′ IN: Max Svensson UT: Anthony van den Hurk
86′ IN: Jakob Voelkerling Persson UT: Brandur Hendriksson
89′ IN: Charlie Weberg UT: Rasmus Jönsson

23′ Andreas Granqvist