Skip to content
Källa: Bildbyrån

Tre tunga poäng borta mot IFK Göteborg

HIF tog en viktig seger borta mot IFK Göteborg med 1-3. 

Första halvlek:
Taha Ali sparkade igång omgång 22 av Allsvenskan på Gamla Ullevi. Matchen inleddes med en frispark till hemmalaget utanför straffområdet, men Casper Widell nickade bort bollen.

Efter åtta spelade minuter skapade HIF matchens första målchans, där Ali slog en boll till Wilhelm Loeper som gick på avslut, men målvakten räddade ut till hörna. Hörnan rensades bort av hemmalaget men slogs snabbt tillbaka till straffområdet där Amar Muhsin gick på avslut.

HIF var det bollförande laget i första halvlek. Rasmus Wiedesheim-Paul, Loeper och Ali kom till flera målchanser. I den 37:e matchminuten slog Alexander Faltsetas en fin boll till Wiedesheim-Paul som försökte finta förbi målvakten som tog bollen men tappade den. Muhsin var snabbt på plats och tog bollen och gjorde 0-1 i öppet mål. Två minuter senare kvitterade hemmalagets Gustaf Norlin efter assist av Eman Markovic.

I den sista minuten av första halvleken kom Loeper och Ali mot en ensam IFK försvarare. Loeper passade bollen till Ali som kom fritt mot mål där målvakten räddade skottet ut till hörna. Abbe Khalili slog hörnan till Wiedesheim-Paul som cykelsparkade in bollen i mål. Det var mittfältarens första mål i både HIF-tröjan och Allsvenskan. HIF gick in i halvtidsvila med ledning.

Andra halvlek:
Hemmalaget inledde andra halvlek med ett farligt läge där Markovic slog bollen mot mål men Widell avbröt ännu en målchans. Fem minuter senare var det HIF:s tur att skapa nästa farliga läge där Loeper gick på avslut med vänsterfoten. Bollen gick via det blåvita försvaret ut till en resultatlös hörna.

Wiedesheim-Paul spelade i den 53:e minuten bollen till Ali som blev fälld utanför straffområdet och HIF fick frispark. Frisparken slogs av Khalili men ingen röd spelare kom till avslut. 14 minuter senare var det hemmalaget som fick en frispark precis utanför straffområdet. Hörnan slogs in i HIF-muren och ut över mål till en resultatlös hörna.

Med 15 minuter kvar av ordinarie matchtid kom hemmalagets nästa farliga läge. Hosam Aiesh slog ett inlägg till Gustav Svensson som sköt precis utanför HIF:s mål. Två minuter senare dribblade Philip Rejnhold längs med högerkanten och slog in bollen mot mål men bollen rensades bort av målvakten. Backen var inblandad i även nästa målchans där han istället täckte ett farligt skott mot HIF:s mål efter en retur i stolpen. Hemmalaget hade flera målchanser de sista matchminuterna, med både hörnor och frisparkar, men HIF lyckades försvara resultatet.

I den 95:e och sista matchminuten fick hemmalaget frispark som slogs av Emil Salomonsson. HIF lyckades nicka bort bollen och Loeper kom mot tomt mål och fastställde slutresultaten med 1-3.

25. Kalle Joelsson

2. Philip Rejnhold
3. Casper Widell
44. Thomas Rogne
4. Viljormur Davidsen (K)

16. Alexander Faltsetas
19. Abbe Khalili

13. Wilhelm Loeper
11. Taha Ali
15. Rasmus Wiedesheim-Paul

33. Amar Muhsin

1. Anders Lindegaard (mv)
7. Arian Kabashi
10. Rasmus Jönsson
23. Ali Suljić
24. Emil Hellman
29. Joseph Amoako
42. Diego Fumaça

Andreas Ekberg
Domare
Mehmet Culum
Ass. domare 1
Niklas Nyberg
Ass. domare 2
Granit Maqedonci
Fjärdedomare

36′ 0-1 Amar Muhsin
38′ 1–1 Gustaf Norlin
45′ 1-2 Rasmus Wiedesheim-Paul

95′ 1-3 Wilhelm Loeper

70′
Ut: 11 Taha Ali
In: 42 Diego Fumaça

78′
Ut:
44 Thomas Rogne
15 Rasmus Wiedesheim-Paul

In:
24 Emil Hellman
7 Arian Kabashi

90′
Ut: 19 Abbe Khalili
In: 10 Rasmus Jönsson

17′ Philip Rejnhold
70′ Thomas Rogne
94′ Davidsen