skip to Main Content
Tim Stjerna längst till höger. Foto: Linda Carlsson

Tim Stjerna förstärker HIF:s ungdomsakademi & damsektion

Helsingborgs IF har heltidsanställt Tim Stjerna som ny fysansvarig för våra ungdomslag på både flick- & pojksidan samt i damlaget. Han har under året arbetat i klubbens ungdomsakademi och ingått i P17-lagets ledarstab.

Tim Stjerna har en masterexamen i Sport Science och har under 2021 varit fystränare i HIF:s ungdomsakademi. Nu har klubben valt att anställa honom på heltid för att kunna nyttja hans kompetens för fler spelare och lag. Under de kommande två åren kommer han utöver flick- och pojklagen även att ingå i damlagets ledarstab där han kommer att ansvara för fysträningen och belastningen.

– Jag är sjukt taggad på att påbörja arbetet i min nya roll. Min ambition är att utforma en långsiktig röd tråd gällande fysträningen i pojkakademin och samtidigt assistera Kristoffer Schönbeck [huvudtränare Dam] i flick- & damverksamheten med fokus på fotbollsfys. I en framtida fotboll som går allt snabbare och snabbare blir det min uppgift att se till att HIF:s spelare uppnår sin fulla potential genom att förebygga skador, äta och återhämta sig för att möta de nya och högre ställda kraven, säger 30-årige Tim.

– Det känns väldigt bra att Tim är klar för de kommande två säsongerna. Hans kompetens inom framförallt fysträning gör att vi kan erbjuda spelarna ett helhetspaket i deras utbildning. Tim ansvarar för vår fysiska utbildningsplan och kommer jobba tätt ihop med övriga tränare och ledare, säger akademichef Mikael Dahlberg och får medhåll av Anders Ljung som är verksamhetschef för klubbens flick- och damfotboll:

– Vi är glada att kunna förstärka vår organisation med kompetens som kommer att höja oss ytterligare ett par nivåer. Detta är en viktig rekrytering som helt följer den plan över hur vi som klubb vill utveckla vår flick- & damfotboll och vad vi vill erbjuda alla våra spelare i deras fotbollsutbildning. Tim har redan arbetat med våra seniorspelare under senhösten samt deltagit på våra elitförberedande träningar för tjejer födda -05 & -06. Vi ser framemot att fortsätta arbeta ihop, säger han.

Vi hälsar Tim varmt välkommen till HIF!