Skip to content

Storseger i derbyt mot Stattena IF

HIF:s damer vann Helsingborgsderbyt mot Stattena IF med 13-0. Mia Westerblad och Johanna Fäldtman gjorde varsitt hattrick i matchen.

Första halvlek
HIF hann skapa två riktigt farliga chanser innan den sjätte minuten var färdigspelad och ledningen skulle också komma kort därpå. Johanna Anderssons hörna från vänster satt perfekt på Mia Westerblads fot och 1-0 var ett faktum. Två minuter senare fick Westerblad chansen att utöka ledningen från straffpunkten efter att Isabel Aguilar blivit fälld men målvakten gick rätt och kunde rädda straffsparken.

Istället blev Isabel Aguilar nästa målskytt i den 16:e minuten då hon stötte in Maya Walterssons låga, hårda inlägg från nära håll. Därefter radade laget upp chanser och efter 28 spelade minuter kom också utdelningen. Johanna Fäldtman pressade motståndarmålvakten till ett misstag och gjorde 3-0 i öppet mål.

4-0 gjorde Waltersson efter ett fint inlägg av Stephanie Petersson från högerkanten i den 34:e minuten. Två minuter senare stod Waltersson för en assist när hon nickade fram bollen till Westerblad som från distans skruvade in bollen längs med marken.

Andra halvlek
Inför den andra halvleken genomförde HIF tre byten. En av de inbytta spelarna var Rebecka Winroth och hon behövde endast 30 sekunder på planen innan hon skrev in sig i målprotokollet för andra matchen i rad. Det skulle bli starten för ett målregn i inledningen av den andra halvleken. Nästa mål gjorde Fäldtman med ett läckert distansskott efter att Westerblad vunnit bollen och spelat fram henne.

8-0 rullade Märta Löfling. 16-åringen gjorde därmed sitt första HIF-mål efter ett fint anfall signerat Aguilar, Winroth och Westerblad. Det fjärde målet inom loppet av tio minuter i inledningen av den andra halvleken gjorde Westerblad när Sofia Nilssons hörna stöttes in framför mål av Stephanie Jörliden. Från nära håll gjorde Westerblad inga misstag.

HIF gjorde därefter ytterligare två byten men fortsatte att skapa chanser. Framför allt var Aguilar nära flera gånger om utan att få nätkänning. Med 20 minuter kvar av matchen kom dock nästa mål. Petersson nickade in 10-0-målet efter fint framspel av Johanna Andersson från vänsterkanten. Aguilar hade ett skott i stolpen strax innan hon i den 78:e minuten spelade fram Amanda Hjalmarsson till 11-0.

Med drygt tio minuter kvar av ordinarie speltid fullbordade Fäldtman sitt hattrick när hon stötte in bollen i mål efter Sofia Nilssons inlägg. Matchens 13:e och sista mål var nästan en repris på 10-0 då Andersson återigen slog ett inlägg från vänster och även denna gång nickades bollen i mål av Petersson.