Skip to content

Så gick det för HIF-spelarna på landslagsuppdrag

Fyra HIF-spelare var involverade i tre olika landslag under detta landslagsuppehåll. Nedan kan du läsa om hur det gick för dem.

Viljormur Davidsen – Färöarna
Vänsterbacken spelade 79 minuter i den första matchen mot Gibraltar som slutade 0-0. Tre dagar senare startade han i 1-0-segern mot Liechtenstein och blev utbytt inför den andra halvleken.

Lucas Lingman – Finland
Även Finland spelade två träningslandskamper under detta uppehåll. Lucas Lingman fick se den 1-1-matchen mot Island från avbytarbänken. Igår kom dock debuten när han startade mot Slovakien och fick spela 67 minuter innan han blev utbytt. Matchen slutade med en 2-0-förlust.

Casper Widell & Nils Arvidsson – Sverige P19
Det svenska P19-landslaget spelade EM-kval i Frankrike där man ställdes mot just Frankrike, Bosnien-Hercegovina och Tjeckien. Casper Widell spelade tre gånger 90 minuter och var kapten i samtliga matcher. Nils Arvidsson spelade hela matchen mot Tjeckien.

Tyvärr för Sveriges del blev det förluster i alla tre matcher och därmed uteblivet EM-slutspel.