skip to Main Content

HIF tecknar kontrakt med Emil Hellman och Victor Göransson

Helsingborgs IF tecknar kontrakt med Emil Hellman och Victor Göransson. Båda spelarna har skrivit på treårsavtal.

Emil Hellman kom till HIF som 14-åring från Högaborgs BK och har sedan dess spelat i klubbens ungdomsakademi. Vänsterbacken, som på senare år i ungdomsfotbollen även spelat som mittback, gjorde sin tävlingsdebut i HIF:s A-lag i cupmatchen mot Oskarshamns AIK i augusti 2019. Den allsvenska debut klarades av i 0-0-matchen mot IF Elfsborg under den gångna säsongen och sammanlagt har det blivit tre allsvenska matcher varav en från start för 19-åringen. Nu står det klart att det blir en fortsättning i HIF för hans del.

– Det är jätteskönt. Detta har man sett framemot ända sedan man kom till klubben. Sedan jag var liten har jag alltid följt HIF, kollat på varje hemmamatch och nu när jag blivit äldre är jag väldigt stolt och glad över att ha skrivit på ett kontrakt. Nu är det bara att blicka framåt, konkurrera om en plats på riktigt och spela så mycket som möjligt, säger Emil.

Victor Göransson har spelat i HIF i sju år då han anslöt från Hässleholms IF. Han har varit en framstående spelare i ungdomsakademin och fick tidigt testa på träning med A-laget. A-lagsdebuten kom i cupmatchen mot Oskarshamns AIK år 2019 och är innermittfältarens hittills enda tävlingsmatch för representationslaget.

– Det känns jättebra. Jag är väldigt glad och stolt. Det är något jag kämpat för länge och det betyder oerhört mycket för mig. Jag med i trupp och det var målet när jag gick in i denna säsongen och nu får jag sätta upp nya mål. Mitt fokus ligger på att ta en plats i elvan, säger 19-åringen.

Både Emil och Victor har under försäsongens två första månader tränat med A-laget.
– Det är fantastiskt roligt att lyfta upp två spelare från vår ungdomsverksamhet till A-laget. Emil och Victor har varit med länge och har under de senaste månaderna visat att de är redo för detta steg. Vi ser framemot att följa deras fortsatta utveckling i den rödblåa tröjan, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Emil kommer att spela i tröja nummer 24 medan Victor valt nummer 26.