skip to Main Content

Viljormur Davidsen klar för HIF

Helsingborgs IF och Viljormur Davidsen är överens om ett tvåårsavtal. Hans senaste klubbadress var Vejle BK i den danska högstaligan.

30-årige Viljormur Davidsen har spenderat majoriteten av sin professionella fotbollskarriär i Danmark men har också representerat klubbar i såväl hemlandet Färöarna som i Norge. Sedan 2013 har han tillhört Vejle BK där han varit en nyckelspelare och gjort över 200 tävlingsmatcher för klubben. På meritlistan har han också 55 landskamper där han stundtals även bär kaptensbindeln.

– Jag är stolt över att vara här och ser framemot att spela för denna klubb. Jag har pratat mycket med Brandur och han har sagt positiva saker om klubben. Vi måste fokusera, utvecklas och göra en bra säsong för detta är en fantastisk klubb med en fin arena och många supportrar. Jag är en ledare som offrar sig själv för lagets skull, har en bra passningsfot och kommunicerar mycket med mina medspelare för att göra dem bättre, säger Viljormur.

– Vi är glada att ha Viljormur hos oss. Han är en erfaren vänsterback som besitter goda ledaregenskaper och en fin vänsterfot. En viktig pusselbit är därmed på plats, säger sportchef Andreas Granqvist.

Vi hälsar Viljormur varmt välkommen till HIF!