skip to Main Content
Foto: Hampus Torbjörnsson
Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Fyra spelare lämnar HIF

Noel Mbo, Alhaji Gero, Bödvar Bödvarsson och Vladislav Kreida lämnar HIF. Vi tackar samtliga för deras insatser för klubben och önskar lycka till i framtiden.

Noel Mbo kom till HIF inför den allsvenska säsongen 2019. Han gjorde 18 tävlingsmatcher för klubben och var dessutom under en halv säsong utlånad till Eskilsminne IF. Hans kontrakt går ut och klubben har valt att inte förlänga avtalet.

Alhaji Gero anslöt sommaren 2019 och gjorde fyra mål på 36 tävlingsmatcher för klubben. Även hans kontrakt går ut efter säsongen och kommer inte att förlängas.

– Vi vill tacka Noel och Gero för deras insatser i HIF. Det är spelare som varje dag kommit till Olympia med ett leende på läpparna, krigat på och spridit positiv energi. Vi önskar dem lycka till i framtiden, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Inför den gångna säsongen kom vänsterbacken Bödvar Bödvarsson till HIF då han tecknade ett ettårsavtal. Han har spelat 30 tävlingsmatcher under säsongen. HIF väljer att i nuläget inte erbjuda en kontraktsförlängning.

– ”Böddi” har spelat 30 matcher i år och varit en viktig spelare för oss. Vi har inte tagit ett hundraprocentigt beslut om framtiden än men har i nuläget inte erbjudit honom en kontraktsförlängning. Det innebär att han är fri att skriva på för någon annan klubb, säger sportchefen.

Inför säsongen lånades även Vladislav Kreida in från estniska FC Flora. HIF hade en utköpsklausul inskriven i låneavtalet som i dagsläget inte aktiveras. Mittfältaren spelade 24 tävlingsmatcher för klubben.

– Vladislav är en ung mittfältare som lärt sig mycket, mognat som person och utvecklats som spelare. Precis som i fallet med Bödvar är beslutet inte definitivt men vi är medvetna om att han kan hamna i någon annan klubb. Vi kommer att fortsätta följa ”Vlad” och önskar honom såklart stort lycka till, säger Andreas Granqvist.

Vi tackar samtliga fyra spelare och önskar lycka till i framtiden!