skip to Main Content

Armin Gigović återvänder till HIF

Helsingborgs IF och Armin Gigović är överens om ett kontrakt som gäller till och med den sista juni 2022. Efter 1,5 år i ryska FC Rostov återvänder 19-åringen därmed till klubben.

Sommaren 2017 bytte Armin Gigović Landskrona BoIS mot HIF och drygt två år senare kom hans A-lagsdebut i hemmasegern mot IK Sirius. Sedan tog han en fast plats i såväl truppen som startelvan och var en tongivande spelare tills han hösten 2020 lämnade för ryska FC Rostov. Dessförinnan hade han hunnit debutera i det svenska U21-landslaget som han än idag tillhör.

Armin, som fyller 20 år i april, har sedan hemkomsten från Ryssland tränat med HIF och nu står det klart att det blir comeback i den rödblåa tröjan.

– Det känns jätteskönt, otrolig känsla och jag kan inte vänta tills matcherna sätts igång. Jag är en mycket mer mogen spelare idag som gillar att ha bollen, kunna utmana och slå bra passningar. Jag känner mig som en mycket bättre och mer utvecklad spelare som bara vill mer hela tiden. HIF idag är mer positivt, många runt klubben är positiva och det värmer både klubben och staden. Nu vill jag bara gå ut på planen, säger mittfältaren innan han avslutar med en hälsning till supportrarna:

– Jag vill se er på varje match både hemma och borta för jag vet hur bra ni stöttar vårt lag. När vi är på plan gäller det att ge allt ert stöd för det är då vi får energin vi behöver och presterar på topp. Jag ser framemot att se er för ni är otroliga.

– Armin är en av de unga spelarna som vi på senare år fostrat och lyckats sälja utomlands. Vi har alltid haft en god dialog och intensifierade samtalen när möjligheten för en återkomst öppnades. Han är en energisk och spelskicklig mittfältare som kommer att passa mycket bra in i vårt spelsystem. Vi är oerhört glada att ha honom hos oss och att han valde att komma hem till HIF, säger sportchef Andreas Granqvist.

Missa inte chansen att välkomna Armin hem i samband med hemmapremiären mot IFK Göteborg den 10 april klockan 15:00. Köp biljett här så ses vi på Olympia!

Vi hälsar Armin varmt välkommen hem till HIF!