• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Villkor säsongskort 2019

Alla säsongskortsinnehavare har genom sitt köp accepterat de villkor som gäller för Helsingborgs IF:s säsongskort och som är listade nedan. Likaså ansvarar säsongskortsinnehavare som lånar ut sitt kort att användaren följer villkoren.

Viktig information
Du är som kund ansvarig för att kontrollera att datum, tid och plats för köpt evenemang stämmer med din biljett samt att köpt evenemang inte ändrats vad gäller datum, tid eller plats. Köpta biljetter kan inte returneras eller återköpas.
Borttappad biljett ersätts ej.

Vid inställt evenemang återköps biljetten på uppdrag av arrangören förutsatt att återköp begärs senast en månad efter det att evenemanget skulle ha ägt rum. Kostnader för service, expedition och porto återbetalas ej i något fall.

Kommunikation från Helsingborgs IF
Helsingborgs IF kommunicerar all väsentlig information via e-post och på föreningens hemsida (www.HIF.se). Det ligger i säsongskortsinnehavarens intresse att sörja för en funktionell och aktuell e-postadress finns HIF tillhanda.

Koncept och åldersgränser
0-4 år:
Går in gratis med medföljande vuxen och behöver ingen biljett (delar stol med medföljande vuxen).

5-12 år:
Barn

13-18 år:
Ungdom

Studerande:
Student; giltigt studieintyg från CSN eller Mecenat ska kunna visas upp tillsammans med säsongskortet vid varje match.

Över 65 eller förtidspensionär:
Pensionär; vid förtidspension ska intyg från Försäkringskassan/Pensionsmyndigheten som bevisar att man är förtidspensionär kunna visas upp vid insläppen på arenan.
Samtliga åldersrabatter ska kunna verifieras i entré annars kan man nekas inträde.

Opersonliga kort
Samtliga säsongskort är opersonliga. Det innebär att en säsongskortsinnehavare som av någon anledning inte kan gå på en match kan låna ut kortet till en vän. Läs om hur du gör här >>

OBS! Ungdomskort, pensionärskort, studentkort och barnkort kan endast användas av personer inom samma priskategori. Alltså kan ett pensionärskort bara användas av en pensionär, ett ungdomskort kan bara användas av en ungdom, ett studentkort kan endast användas av en student med giltigt studentleg och ett barnkort kan endast användas utav ett barn på max 12 år.

Snabbhetspremier
Om man köper säsongskort senast den 1 februari ingår ett värdebevis på två biljetter att utnyttja under säsongen 2019 (gäller på utvalda sektioner och matcher inom kategori 1), en rabattkupong på 20% att utnyttja i Olympiashopen och tre månaders fri HD premium. OBS! Gäller endast en gång per kund.

Säkerhet
Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att stänga av säsongskortsinnehavare som inte uppträder i enlighet med gällande säkerhets- och ordningsregler (se nedan). Ingen kompensation utgår till säsongskortsinnehavaren.

Missbruk av kort
Missbruk av kort innebär omgående uteslutning och att samtliga värden och förmåner upphör att gälla. Ingen kompensation utgår till säsongkortsinnehavaren.

Förlorat kort
Förlorat eller trasigt kort anmäls till Olympiashopen eller genom e-mail till sasongskort@hif.se
Ersättningskort debiteras med 200 kronor. Alternativt köper man en ersättningsbiljett till sitt säsongskort i Olympiashopen till kommande match. Kostnaden är 50 kronor per biljett.

Flyttade matcher och ändrat speldatum
Helsingborgs IF ersätter inte säsongskortsinnehavare för flyttade matcher eller ändrade speldatum.

Byte av pristyp
Om du köpt ett kort med fel pristyp eller prisklass (till exempel ordinarie pris men du är pensionär eller ordinarie pris men du är ungdom) så tillämpar vi öppet köp i 14 dagar för byte och eventuell återbetalning. En administrativ avgift debiteras med 200 kronor.

Bytesrätt
Du har rätt att byta plats på ditt säsongskort ända fram till två veckor innan den första hemmamatchen i Allsvenskan. Du får då tillbaka mellanskillnaden om det skulle vara så att du byter från en högre priskategori till en lägre.

Ångerrätt
Du som har beställt säsongskort för 2019 har 14 dagars öppet köp. Det vill säga; du får pengarna tillbaka om du ångrar dig inom 14 dagar från det att du har betalt kortet. Dock gäller det endast fram till och med två veckor innan första hemmamatchen i Allsvenskan.

Singelplatser
Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att flytta säsongskortsbeställningar för att förhindra ”singelplatser” som bedöms som svårsålda. Alla som har bokat tillsammans kommer dock att sitta bredvid varandra på liknande platser inom den aktuella kategorin.

Säsongskortsplats kommande år
Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att inte erbjuda befintliga säsongskortsinnehavare samma plats i övergången från en säsong till en annan. Platsen är endast knuten till personen/företaget under den innevarande säsongens 15 ordinarie matcher i Allsvenskan.

Övriga matcher
Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att inte erbjuda säsongskortsinnehavarna sin ordinarie plats i samband med matcher i Svenska Cupen, Europacupspel, träningsmatcher, kvalmatcher och liknande tillfällen.

Ordningsregler
• Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att neka åskådare tillträde till arenan.
• Åskådare är skyldig att på anmodan underkasta sig visitation. Om åskådare vägrar att underkasta sig visitation kan åskådaren vägras tillträde till eller avvisas från arenan.
• Det inte är tillåtet att medföra alkohol eller andra droger.
• Det inte är tillåtet att medföra vapen eller andra farliga föremål såsom exempelvis laserpekare. Det är inte heller tillåtet att medföra glasflaskor, termosar, aluminiumburkar och flaggpinnar andra än av så kallad WP-plast (dessa får inte vara plomberade eller fyllda).
• Det inte är tillåtet att inneha eller använda så kallad vuvuzela (lepata), pyrotekniska varor eller brandfarliga vätskor på arenan.
• Den som är alkoholberusad, påverkad av andra droger eller på annat sätt genom sitt uppträdande stör ordningen eller som bär klädesplagg med text eller symbol som utrycker missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder eller annan omständighet som gäller den enskilde som person eller som indikerar gängtillhörighet, äger inte tillträde till arenan.
• Den som medför flagga, banderoll eller annat föremål med sådan text eller symbol som uttrycker missaktning enligt ovanstående punkt, liksom den som helt eller delvis täcker ansiktet på ett sätt som försvårar identifikation och som kan befaras utgöra fara för ordningsstörning, äger inte tillträde till arenan.
• Det inte är tillåtet att inom arenan kasta föremål, om inte handlingen är befogad.
• Det inte är tillåtet att inom arenan kasta föremål, om inte handlingen är befogad.
• Det inte är tillåtet att beträda spelplanen eller angränsande område innanför staketet.
• På grund av skaderisken är det förbjudet att klättra på staket, avgränsningar eller andra byggnationer inom arenan. Av utrymningsskäl är det förbjudet att uppehålla sig i trappor, uppgångar och liknande platser.
• Det råder rökförbud på arenans läktarutrymmen.
• Upptagning samt överföring av ljud och rörliga bilder får endast ske efter medgivande av arrangerande förening (genom ackreditering). Detsamma gäller fortlöpande textrapportering via internet eller annat medium samt för all slags resultatrapportering i kommersiellt syfte.
• Kameraövervakning sker på arenan och används för att identifiera ordningsstörare.
• Om arrangerande förening eller gästande förening i samband med matchen på grund av besökares otillbörliga beteende drabbas av böter eller straffavgifter enligt SvFF:s tävlingsbestämmelser eller annan kostnad, är besökaren skyldig att betala motsvarande belopp till arrangerande eller gästande förening.
• Samtliga åskådare måste följa uppmaningar och rekommendationer från funktionärer, publikvärdar och vakter som är motiverade av säkerhetsskäl eller enligt ovan.
• Personer som gör sig skyldiga till överträdelser enligt dessa ordningsregler kommer att avlysas samt riskerar att stänga av från elitfobollen sameris kerar att avstängas från samtliga elitfotbollsarenor och anmälas till allmän åklagare enligt lag om tillträdesförbud vid idrottsarrangemang.

• Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att för upprätthållande av ordning och säkerhet inom arenan flytta publik från en läktarsektion till en annan.
• Den som gör sig skyldig till överträdelser som strider mot lag eller arrangörsbestämmelser kommer att polisanmälas och kan dömas till böter eller fängelse upp till sex månader och eller riskerar att avstängas från samtliga elitfotbollsarenor genom arrangörsavstängning under två år eller genom tillträdesförbud under tre år. Person som omfattas av gällande arrangörsavstängning eller tillträdesförbud äger inte tillträde till arenan och kommer att avlägsnas.
• Utöver detta kan Helsingborgs IF komma att besluta påföljder för andra uppkomna situationer som Helsingborgs IF inte accepterar. Alla incidenter behandlas enskilt och en avstängning kan variera i tid för liknande förseelser.

NYHETER

Se höjdpunkterna från genrepet mot FCK här!

2019-03-22 16:52

HIF spelade under torsdagskvällen 2-2 mot FC Köpenhamn. Alla fyra…

LÄS MER

Per-Ola Ljung efter 2-2 mot FC Köpenhamn

2019-03-21 21:25

Huvudtränare Per-Ola Ljung var både nöjd och missnöjd efter det…

LÄS MER

2-2 mot FCK i det allsvenska genrepet

2019-03-21 20:57

HIF spelade under torsdagskvällen 2-2 mot FC Köpenhamn. Wanderson do…

LÄS MER

Startelvan i genrepet mot FC Köpenhamn

2019-03-21 17:30

Klockan 18:30 är det avspark mellan HIF och FC Köpenhamn…

LÄS MER

Extraöppet i Olympiashopen och After Work i sportbaren!

2019-03-20 19:01

Imorgon, torsdagen den 21 mars klockan 18:30, tar HIF emot…

LÄS MER

Mattias Almeida bekantar sig med IFK Värnamo

2019-03-20 17:09

Mattias Almeida har fått tillåtelse att träna och bekanta sig…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...