• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Villkor säsongskort 2018

Alla säsongskortsinnehavare har genom sitt köp accepterat de villkor som gäller för Helsingborgs IF:s säsongskort och som är listade nedan. Likaså ansvarar säsongskortsinnehavare som lånar ut sitt kort att användaren följer villkoren.

Viktig information
Du är som kund ansvarig för att kontrollera att datum, tid och plats för köpt evenemang stämmer med din biljett samt att köpt evenemang inte ändrats vad gäller datum, tid eller plats. Köpta biljetter kan inte returneras eller återköpas. Borttappad biljett ersätts ej.

Vid inställt evenemang återköps biljetten på uppdrag av arrangören förutsatt att återköp begärs senast en månad efter det att evenemanget skulle ha ägt rum. Kostnader för service, expedition och porto återbetalas ej i något fall.

Kommunikation från Helsingborgs IF
Helsingborgs IF kommunicerar all väsentlig information via e-post och på föreningens hemsida (www.HIF.se). Det ligger i säsongskortsinnehavarens intresse att sörja för en funktionell och aktuell e-postadress finns HIF tillhanda.

Koncept och åldersgränser
0-4 år:
Går in gratis med medföljande vuxen och behöver ingen biljett (delar stol med medföljande vuxen).

5-12 år:
Barn

13-18 år:
Ungdom

Studerande:
Student; giltigt studieintyg från CSN eller Mecenat ska kunna visas upp tillsammans med säsongskortet vid varje match.

Över 65 eller förtidspensionär:
Pensionär; vid förtidspension ska intyg från Försäkringskassan/Pensionsmyndigheten som bevisar att man är förtidspensionär kunna visas upp vid insläppen på arenan.

OBS! Samtliga åldersrabatter ska kunna verifieras i entré annars kan man nekas inträde.

Opersonliga kort
Samtliga säsongskort är opersonliga. Det innebär att en säsongskortsinnehavare som av någon anledning inte kan gå på en match kan låna ut kortet till en vän. Läs om hur du gör här >>

OBS! Ungdomskort, pensionärskort, studentkort och barnkort kan endast användas av personer inom samma priskategori. Alltså kan ett pensionärskort bara användas av en pensionär, ett ungdomskort kan bara användas av en ungdom, ett studentkort kan endast användas av en student med giltigt studentleg och ett barnkort kan endast användas utav ett barn på max 12 år.

Olympiakortet
Olympiakortet lanseras 2018 och innebär för dig som både blir medlem och privat säsongskortsinnehavare kommer att erhålla ett Olympiakort laddat med 350kr om du bokar ditt säsongskort senast den 1 mars. Kortet skickas ut tillsammans med säsongskortet i slutet på mars månad.
OBS! Var noga med att köpa säsongskort och medlemskap i samma namn och på samma adress, detta är inget vi ändrar i efterhand för att uppfylla ovan villkor.
Olympiakortet går att använda överallt på Olympia i allt från kiosker, restauranger och barer till biljettluckorna på matchdagarna samt i Olympiashopen.
Du kan även köpa kortet som ett presentkort till nära & kära. Försäljningsstart återkommer vi med i början på 2018.
Kortet är inte återladdningsbart och gäller under säsongens matcher. Dock kan det inte användas för att köpa ett nytt säsongskort eller medlemskap.

Säkerhet

Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att stänga av säsongskortsinnehavare som inte uppträder i enlighet med gällande säkerhets- och ordningsregler (se nedan). Ingen kompensation utgår till säsongskortsinnehavaren.

Missbruk av kort
Missbruk av kort innebär omgående uteslutning och att samtliga värden och förmåner upphör att gälla. Ingen kompensation utgår till säsongkortsinnehavaren.

Förlorat kort
Förlorat eller trasigt kort anmäls till Olympiashopen eller genom e-mail till sasongskort@hif.se
Ersättningskort debiteras med 200 kronor. Alternativt köper man en ersättningsbiljett till sitt säsongskort i Olympiashopen till kommande match. Kostnaden är 50 kronor per biljett.

Flyttade matcher och ändrat speldatum
Helsingborgs IF ersätter inte säsongskortsinnehavare för flyttade matcher eller ändrade speldatum.

Byte av pristyp
Om du köpt ett kort med fel pristyp eller prisklass (till exempel ordinarie pris men du är pensionär eller ordinarie pris men du är ungdom) så tillämpar vi öppet köp i 14 dagar för byte och eventuell återbetalning. En administrativ avgift debiteras med 200 kronor.

Bytesrätt
Du har rätt att byta plats på ditt säsongskort ända fram till två veckor innan den första hemmamatchen i Superettan. Du får då tillbaka mellanskillnaden om det skulle vara så att du byter från en högre priskategori till en lägre.

Ångerrätt
Du som har beställt säsongskort för 2018 har 14 dagars öppet köp. Det vill säga; du får pengarna tillbaka om du ångrar dig inom 14 dagar från det att du har betalt kortet. Dock gäller det endast fram till och med två veckor innan första hemmamatchen i Superettan.

Singelplatser
Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att flytta säsongskortsbeställningar för att förhindra ”singelplatser” som bedöms som svårsålda. Alla som har bokat tillsammans kommer dock att sitta bredvid varandra på liknande platser inom den aktuella kategorin.

Säsongskortsplats kommande år
Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att inte erbjuda befintliga säsongskortsinnehavare samma plats i övergången från en säsong till en annan. Platsen är endast knuten till personen/företaget under den innevarande säsongens 15 ordinarie matcher i Superettan.

Övriga matcher
Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att inte erbjuda säsongskortsinnehavarna sin ordinarie plats i samband med matcher i Svenska Cupen, Europacupspel, träningsmatcher, kvalmatcher och liknande tillfällen.

Ordningsregler
• Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att neka åskådare tillträde till arenan.
• Åskådare är skyldig att på anmodan underkasta sig visitation. Om åskådare vägrar att underkasta sig visitation kan åskådaren vägras tillträde till eller avvisas från arenan.
• Det inte är tillåtet att medföra alkohol eller andra droger.
• Det inte är tillåtet att medföra vapen eller andra farliga föremål såsom exempelvis laserpekare. Det är inte heller tillåtet att medföra glasflaskor, termosar, aluminiumburkar och flaggpinnar andra än av så kallad WP-plast (dessa får inte vara plomberade eller fyllda).
• Det inte är tillåtet att inneha eller använda så kallad vuvuzela (lepata), pyrotekniska varor eller brandfarliga vätskor på arenan.
• Den som är alkoholberusad, påverkad av andra droger eller på annat sätt genom sitt uppträdande stör ordningen eller som bär klädesplagg med text eller symbol som utrycker missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder eller annan omständighet som gäller den enskilde som person eller som indikerar gängtillhörighet, äger inte tillträde till arenan.
• Den som medför flagga, banderoll eller annat föremål med sådan text eller symbol som uttrycker missaktning enligt ovanstående punkt, liksom den som helt eller delvis täcker ansiktet på ett sätt som försvårar identifikation och som kan befaras utgöra fara för ordningsstörning, äger inte tillträde till arenan.
• Det inte är tillåtet att inom arenan kasta föremål, om inte handlingen är befogad.
• Det inte är tillåtet att inom arenan kasta föremål, om inte handlingen är befogad.
• Det inte är tillåtet att beträda spelplanen eller angränsande område innanför staketet.
• På grund av skaderisken är det förbjudet att klättra på staket, avgränsningar eller andra byggnationer inom arenan. Av utrymningsskäl är det förbjudet att uppehålla sig i trappor, uppgångar och liknande platser.
• Det råder rökförbud på arenans läktarutrymmen.
• Upptagning samt överföring av ljud och rörliga bilder får endast ske efter medgivande av arrangerande förening (genom ackreditering). Detsamma gäller fortlöpande textrapportering via internet eller annat medium samt för all slags resultatrapportering i kommersiellt syfte.
• Kameraövervakning sker på arenan och används för att identifiera ordningsstörare.
• Om arrangerande förening eller gästande förening i samband med matchen på grund av besökares otillbörliga beteende drabbas av böter eller straffavgifter enligt SvFF:s tävlingsbestämmelser eller annan kostnad, är besökaren skyldig att betala motsvarande belopp till arrangerande eller gästande förening.
• Samtliga åskådare måste följa uppmaningar och rekommendationer från funktionärer, publikvärdar och vakter som är motiverade av säkerhetsskäl eller enligt ovan.
• Personer som gör sig skyldiga till överträdelser enligt dessa ordningsregler kommer att avlysas samt riskerar att stänga av från elitfobollen sameris kerar att avstängas från samtliga elitfotbollsarenor och anmälas till allmän åklagare enligt lag om tillträdesförbud vid idrottsarrangemang.

• Helsingborgs IF förbehåller sig rätten att för upprätthållande av ordning och säkerhet inom arenan flytta publik från en läktarsektion till en annan.
• Den som gör sig skyldig till överträdelser som strider mot lag eller arrangörsbestämmelser kommer att polisanmälas och kan dömas till böter eller fängelse upp till sex månader och eller riskerar att avstängas från samtliga elitfotbollsarenor genom arrangörsavstängning under två år eller genom tillträdesförbud under tre år. Person som omfattas av gällande arrangörsavstängning eller tillträdesförbud äger inte tillträde till arenan och kommer att avlägsnas.
• Utöver detta kan Helsingborgs IF komma att besluta påföljder för andra uppkomna situationer som Helsingborgs IF inte accepterar. Alla incidenter behandlas enskilt och en avstängning kan variera i tid för liknande förseelser.

NYHETER

U19: Inför HIF-GAIS

2018-08-21 20:00

Under onsdagen spelas tredje omgången i playoff-serien till Allsvenskan Södra…

LÄS MER

Matchtrupp och intervju med huvudtränare Per-Ola Ljung inför Eskilsminne IF – HIF

2018-08-21 12:30

Imorgon, onsdagen den 22 augusti klockan 18:30, gästar HIF Harlyckan…

LÄS MER

Årets julbord äter du i Bistro1907 på Olympia!

2018-08-20 13:21

Varje torsdag, fredag och lördag från 22/11. Hemlagat och närproducerat…

LÄS MER

Förutsättningarna för eventuell flytt av matcher

2018-08-20 12:40

HIF- och landslagskaptenen meddelade att han kommer att fortsätta spela…

LÄS MER

U17: 2-1 mot HBK

2018-08-20 12:12

U17-laget tog under gårdagen andra raka segern i slutspelsserien genom…

LÄS MER

Läs Inspel #3/2018 här!

2018-08-20 11:49

Nu är det senaste numret av Inspel tillgängligt som blädderbar…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...