skip to Main Content
Foto: Linda Carlsson

U21: Seger mot Halmstads BK

Både HIF och Halmstads BK ställde upp med mestadels spelare från A-lagen i U21-serien. Matchen slutade 2-1 till HIF efter mål av Max Svensson och Noel Mbo.

HIF tog ledningen redan i den sjunde minuten men anfallet startades på andra änden. HBK:s Marcus Antonsson stod för en fin aktion och inspel men nådde ingen medspelare. Istället satte Viktor Lundberg bollen i djupet till Max Svensson som avslutade två gånger om och kunde sätta dit sin egen retur.

Antonsson var fortsatt farlig och fick efter en dryg kvart iväg ett tungt vänsterskott som Anders Lindegaard räddade ut till hörna. När halva halvleken var spelad spelade HIF sig igen och kom till ett farligt läge när Wilhelm Loepers passning nådde Max Svensson. Denna gången kunde dock målvakten hålla bollen.

Åt andra hållet var det fortsatt Antonsson som var farligast. I den 27:e minuten tog han vara på ett misstag i HIF-försvaret och sköt i insidan av stolpen. Strax innan halvtidsvilan skulle Halmstads BK till slut få hål på HIF. Antonsson spelade fram Simon Lundevall som från nära håll pangade in kvitteringsmålet.

Inför den andra halvleken genomförde HIF sju byten. En av de inbytta var Noel Mbo som 13 minuter in i halvleken läckert tog sig förbi Joseph Baffo och placerade in 2-1 till HIF. Det blev också slutresultatet.