• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

UngdomsOnsdag: Möt Simon Bengtsson

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och ledare från vår ungdomsverksamhet. Idag möter vi SImon Bengtsson, 16-årig vänsterback, som spelat i klubben sedan han var sex år gammal. Idag tillhör han P17-truppen men har redan gjort tre P19-framträdanden under säsongsinledningen.

– Jag trivs super bra i klubben. Vi har bra tränare och lagkamrater som alltid tar hand om en. Jag har alltid trivts i HIF, börjar Simon.

Likt många av sina lagkompisar har fotbollen alltid varit närvarande sedan barnsben.
– Jag gillade bollar som liten och började sparka på dem redan vid 1–2 års ålder. Tillsammans med fotbollsintresserade föräldrar blev fotbollen naturlig. Så det var nog tack vare familjen som det blev fotboll, berättar han.

Familjen har haft en stor betydelse. Tillsammans med lillebror Lukas, som också spelar i HIF, brukar de på träningsfria dagar gå ut och träna teknik ihop. Föräldrarna har alltid varit hans största supportrar.

– Mamma och pappa har alltid ”bara” varit supportrar och alltid trott på mig. De kollar på alla matcher de kan och vill stötta oss. Det betyder väldigt mycket för mig och det är alltid kul att ha dem där, utvecklar han.

De första landskamperna & matcherna med P19-laget
Ett av de stoltaste ögonblicken i fotbollskarriären för vänsterbacken inträffade i slutet av augusti 2019 på Gotland. Det var P04:as första landskamper för ålderskullen och här var just Simon Bengtsson i allra högsta grad med.

– Det var en fantastisk upplevelse att få representera sitt land, att dra på sig den gulblå tröjan och höra när nationalsången spelades. Det var verkligen fantastiskt och en rolig upplevelse. Trots allt lite av en barndomsdröm, säger han.

16-åringen har i inledningen av säsongen gjort tre matcher med P19-laget, varav två från start i de två inledande seriematcherna. Att det har släppts fram fler ungdomsspelare i A-truppen har också visat sig i ungdomslagen genom att fler spelare har fått chansen att spela på högre nivå. Senast i raden av exempel var P17-segern mot Kalmar förra veckan, där tre 05: or fick göra debut.

– Det är väldigt roligt att vara med de stora grabbarna samtidigt som man får mer självförtroende. Alla spelare tar hand om mig bra, det gör att jag känner mig trygg och att jag kan göra mitt bästa, säger Simon.

Under sommarlovet får våra ungdomsspelare testa på att ha fotboll som huvudsyssla. Det blir ofta träningar på förmiddagarna och mer tid att fokusera på träningen, något som passar Simon. Han ser också fram emot att ha det så efter sommarlovet då det är dags att börja gymnasiet. Som många av lagkamraterna är det Filbornaskolan med fotbollsinriktning som gäller.

– Det kändes faktiskt skönt att sluta högstadiet för att just kunna få in lite mer fotboll i skolan och kunna träna på dagtid, berättar han.

Bra kommunikation med tränarna
Att spela tillsammans med tre år äldre lagkamrater och fått vara med i landslaget har varit utvecklande. Vad är det mer som har varit 16-åringens metod för att ta sig så här långt.

– Jag har haft mycket kommunikation med mina tränare och det vi utvecklat senast är mitt offensiva spel för att passa den moderna fotbollen. Genom att tillsammans bara bestämma oss för att våga satsa framåt och samtidigt träna på specifika detaljer i offensiven. Där har vi lagt mycket tid och fokus som nu börjar betala av sig, avslutar han.

Tillsammans med veckans spelarpresentation vill vi också påminna er om att följa våra ungdomslag på Instagram, där de går under namnet @hif.ungdom. Vi önskar också ett stort lycka till i helgens matcher, där P19 tar emot Värnamo medan P17 möter IFK Norrköping.
Publicerades 2020-06-24 10:38 Skrevs av Filip Svensson

NYHETER

Plan för att kunna arrangera smittsäkra arrangemang på Olympia

2020-09-17 15:55

Helsingborgs IF har under en tid arbetat på en plan…

LÄS MER

Spelare och ledare till vårt P7-lag sökes!

2020-09-16 18:02

Vårt P7-lag behöver bli större, därför söker vi nu fler…

LÄS MER

HIF, Tillväxt Helsingborg och Helsingborgs Stad ingår ett nytt hållbarhetssamarbete

2020-09-16 10:00

Helsingborgs IF, Tillväxt Helsingborg och Arbetsmarknadsförvaltningen har ingått ett samarbete…

LÄS MER

Grattis på 90-årsdagen till vår hedersordförande Ingvar Wenehed!

2020-09-15 10:40

Vi säger stort grattis till klubbens hedersordförande Ingvar Wenehed som…

LÄS MER

Se alla höjdpunkter från 2-2-matchen mot Hammarby IF

2020-09-14 17:30

HIF kom tillbaka från dubbelt underläge och hade även möjlighet…

LÄS MER

Andreas Landgren efter comebacken: ”Krigat hårt för detta”

2020-09-13 18:52

Efter mer än ett års skadefrånvaro var Andreas Landgren idag…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...