• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

UngdomsOnsdag: Möt Mahdi Kadum

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och ledare från vår ungdomsverksamhet. Idag möter vi Mahdi Kadum, den 16 åriga killen som kom till Helsingborgs IF för tre år sedan och som idag tillhör P17-laget.

– Jag började spela fotboll i Råå IF för att sedan ta klivet till Fortuna FF. Till slut blev det HIF. Jag har hela tiden gått till bättre lag och tagit nya kliv. Anledningen till att det blev HIF var för att jag behövde en ny utmaning och då passade klubben just mig, säger Mahdi.

Att det blev fotboll var egentligen inte så konstigt eftersom stora delar av familjen redan var inbitna fotbollssupportrar. Så hur var det att som fortfarande ung kille ta steget till mer elitförberedande HIF?
– Den stora skillnaden mellan lagen är konkurrensen det är det största. Sen är det förutsättningarna man har i HIF som man inte kan ha i Kullavägen. Innan träning, efter träning, ens tränare och lagkamrater. Det gör en själv bättre, utvecklar Mahdi.

För Mahdi har dessa tre åren gått snabbt och utvecklingen likaså, både på och utanför planen.
– Som helhet har allt blivit bättre de senaste åren och då menar jag som individ. Både på och utanför tiden. Jag har mognat lite och växt till mig med tiden som gjort att saker har gått bra tror jag.

För att få en djupare förståelse för hur 16-åringen är som person låter vi honom beskriva sig själv.
– Jag är en pratglad kille som gillar att skämta och har ett bra humör. Jag är framåt men kan också vara eftertänksam, till exempel i nya omgivningar där jag är lite tillbakadragen för att känna av stämningen och ”viben”, berättar ytterforwarden.

De senaste åren har också inneburit nya meriter, vilket har visat sig när Mahdi har varit en av många ungdomsspelare som också fått visa upp sig i landslagssammanhang. Vilka kvalitéer är det då som stegvis gjort den glada ytterforwarden till den spelaren han är idag?
– Jag är en teknisk duktig spelare med bra fart och spelförståelse. Sen har jag även en bra vänsterfot som jag kan använda i spelet och hota motståndarna med både passningar och skott. Jag gillar när jag kommer framför backlinjen med boll eller en mot en situationer med ytterbackar. Det är då jag skapar mest målchanser, avslutar han.
Publicerades 2020-08-12 17:00 Skrevs av Filip Svensson

NYHETER

Provträna med HIF:s ungdomslag

2020-09-23 18:51

Om du är intresserad av spela i något av HIF:s…

LÄS MER

Gratis höstlovsaktivitet för flickor

2020-09-23 12:21

Höstlovet närmar sig och vi kan med glädje presentera en…

LÄS MER

HIF söker ungdomstränare!

2020-09-23 10:42

Inför 2021 vill vi fortsätta utveckla och förbättra vår verksamhet och…

LÄS MER

Se alla höjdpunkter från 3-1-segern mot Varbergs BoIS här!

2020-09-22 17:23

Se alla höjdpunkter från HIF:s segermatch mot Varbergs BoIS. Alex…

LÄS MER

Armin Gigovic kallad till landslagsläger

2020-09-22 11:10

Mellan den 5 och 8 oktober kommer P02-landslaget att samlas…

LÄS MER

Brandur Hendriksson efter segern mot Varbergs BoIS: “Bortasegrar ger självförtroende”

2020-09-21 22:46

Brandur Hendriksson stod för en av sina allra bästa insatser…

LÄS MER

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...