• ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...

Ungdomsonsdag: Möt Lucas Larsen

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och ledare från vår ungdomsverksamhet. I denna del träffar vi 17-årige Lucas Larsen, mittbacken som spelar i P19-laget.

Efter en längre rehabperiod, på grund av en ankelskada, var Lucas tillbaka på fotbollsplanen igen i vintras. Internmatchen på Olympia i mars månad skulle bli eldprovet. En speciell match för många, men än lite mer för Lucas och en del jämnåriga lagkamrater som fick uppleva något som liknade en A-lagsdebut.

– Att få spela inne på Olympia är ett starkt minne för mig. Det var en rolig upplevelse att få känna på det höga tempot och att spela med nya spelare. Matchen gav mig mycket energi till att fortsätta jobba på, berättar Lucas.

Fotboll är en del av hans identitet
Att det blev fotboll för honom var ingen direkt överraskning med tanke på inspirationen från sina fotbollsaktiva föräldrar, där Lucas pappa spelade i Malmö FF.
– Omedvetet eller inte, genom att de spelat fotboll var det naturligt att välja eller börja med samma, säger 17-åringen.

Sedan dess har det aldrig varit något annat. Fotbollen har alltid, på ett eller annat sätt, gjort sig påmind. För Lucas har hans föräldrar alltid betytt väldigt mycket och deras åsikt har många gånger vägt tungt. Därför har han alltid uppskattat att hans föräldrar följt hans matcher som just supportrar och inte tränare eller ledare. Att bara själv få vara involverad har skapat en välbehövlig distans till prestation som Lucas uppskattar. Dessutom har möjligheten att bolla matcher och ha ett par mer objektiva ögon växt fram som ett bra verktyg för att utvecklas.

– Jag och pappa brukar prata om våra synvinklar. Vad jag kan göra bättre och vad jag gjorde bra. Skönt med någon som har ett annat perspektiv, förklarar han.

Personlig utveckling
Fotbollen har också format Lucas personlighet. När han som ung kille lämnade barndomskompisarna i Trelleborg för att spela i Malmö FF blev förändringen stor. Det var tuffare att ta sig in i gruppen och stämningen blev hårdare.
– Alla vill ha din plats och du vill behålla den eller ta deras, säger han.

Samtidigt som han började spela i Malmö FF var det inte längre enbart roligt, utan det var också nu som fotbollssatsningen blev mer seriös.
– När jag kom till Malmö blev det lite mer individuellt och det hängde mer på mig själv hur bra det skulle bli. Man var tvungen att vara lite tuffare, lite hårdare och ta mer plats. Inte skämmas eller gömma sig utan ha hakan och bröstet uppåt och framåt, berättar försvararen.

Förutom att han blivit starkare mentalt och lite hårdare utåt vill Lucas vara en kille som försöker se och involvera alla, en egenskap som han är stolt över och som också har betytt mycket i alla olika gruppkonstellationer han tillhört. Speciellt när flyttlasset sedan gick till HIF för cirka 4 år sedan, ett byte som Lucas verkligen inte ångrar idag. I HIF mötte Lucas, som han själv beskriver det, en omhändertagande och utvecklande organisation som han trivs fantastiskt bra i.

Pendlar till skola och fotbollsträningen
Fotbollen är ständigt återkommande när Lucas berättar om sitt liv och besluten han behövt fatta såhär långt. Så även när det var dags att välja gymnasieskola då Trelleborgsbon valde Barn- och Fritidsprogrammet på Filbornaskolan.

– Det fungerar superbra och jag får tid till att genomföra den träningen jag vill. I och med att jag läser fyra år minskar också stressen och pressen lite. Just Barn och Fritid passade mig bäst, och där jag också kan få jobb efter gymnasiet om det skulle behövas, utvecklar han.

Avslutningsvis berättar Lucas om den stora målbilden och drömmen om att spela i Allsvenskan och att dessutom få göra det i den rödblåa tröjan, som den HIF:are han blivit och är.
Publicerades 2020-05-27 17:00 Skrevs av Filip Svensson

NYHETER

Matchtruppen till HIF – Mjällby AIF

2020-07-02 11:21

Här är matchtruppen inför kvällens hemmamatch mot Mjällby AIF: 1.…

LÄS MER

Huvudtränare Olof Mellberg inför HIF – Mjällby AIF

2020-07-01 20:11

Imorgon, torsdagen den 2 juli klockan 19:00, tar HIF emot…

LÄS MER

HIF förlänger med Martin Olsson

2020-07-01 16:39

Helsingborgs IF är överens med Martin Olsson om ett korttidskontrakt…

LÄS MER

Delta i HIF:s årliga sommarcamp!

2020-07-01 13:40

För oss på HIF är det viktigt att barn och…

LÄS MER

UngdomsOnsdag: Möt Daniel Bergman

2020-07-01 11:34

I intervjuserien UngdomsOnsdag får ni lära känna både spelare och…

LÄS MER

Alex Timossi stannar i HIF

2020-06-30 16:14

Helsingborgs IF är överens med FC Bayern om en förlängning…

LÄS MER

www.solidab.se
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...